Квартира розбрату. У Києві пенсіонерка, яка живе у жахливих умовах, звинувачує опікунів у зазіханні на житло

Квартира розбрату. У Києві пенсіонерка, яка живе у жахливих умовах, звинувачує опікунів у зазіханні на житло

Фото: скриншот з відео

Жінка відмовляється переїхати у пансіонат.

У столиці волонтери знайшли бабусю, яка живе у жахливих умовах. Вони зібрали групу небайдужих і поїхали помагати. Виявилося, у жінки є опікуни, які живуть у сусідньому під'їзді. Обидві сторони почали звинувачувати одна одну у зазіханні на квартиру, йдеться у ТСН.19:30.

З першого разу зайти у квартиру неможливо, бо сморід збиває з ніг. Люди, які тут не вперше, справляються без маски. Утім, її доводиться зняти, бо Катерина Іванівна погано чує.

Бабуся, що живе у жахливих умовах, звинувачує своїх опікунів у зазіханні на квартиру

Бабуся, що живе у жахливих умовах, звинувачує своїх опікунів у зазіханні на квартиру

Їй 95 років. Чоловік помер 14 років тому. Вона не має ні дітей, ні інших родичів. Пенсіонерка каже, що народилася на Прикарпатті, пам'ятає Голодомор і війну

Вона пережила концтабір в юності, але доживає в ньому тепер. Саме з таким посилом у соціальній мережі поширили історію Катерини Іванівни. Активісти приїхали в гості. Їх вона зустріла на підлозі, бо піднятися, кажуть, не могла

На шум приходять сусіди. Кажуть, що у гармидері Катерина Іванівна жила і замолоду. Після смерті чоловіка геть збайдужіла до порядку і стала неуважна. Мовляв, і пенсію губить, і паспорт.

Вони вирішили взяти бабусю під опіку і розповідають, що у неї було кілька опікунів. Оксана запевняє, що усі сусіди про бабусю знають і підгодовують. На здоров'я вона не скаржиться, виходити з квартири відмовляється. Їй пропонували переїхати в пансіонат, каже, що там погано.

У квартирі є світло і вода. Газ вимкнули, бо вона ледь не наробила лиха. Її офіційний опікун нині на лікуванні. Телефоном скаржиться на складний характер підопічної: "Кожного місяця ми стелимо новий матрац, тому що останній, ватний, вона порвала"..

Запевняє, що вже пропонували зробити ремонт, але покидати квартиру Катерина Іванівна категорично відмовляється: "Всі ласували, щоб отримати квартиру, а я не хотіла нікуди йти. Я звикла у своїй квартирі, я її заробила".

На квартиру кивають всі сторони конфлікту. Опікун Валентина Іванівна волонтерів називає рейдерами. Активісти ж не відкидають, що опікуни націлилися на квартиру і догляд не в пріоритеті.

Жодна зі сторін відступатися від бабусі не збирається. Тим часом соцслужба почала власне розслідування.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація