Криміналісти зі США довели, що євромайданівців розстрілювали "беркутівці"

Криміналісти зі США довели, що євромайданівців розстрілювали "беркутівці"

Фото: УНІАН

Дослідники вивчили відеоархів за 20 лютого 2014 року.

Трьох активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року вбили з барикад на вулиці Інститутській у Києві, де перебував "Беркут". Їхню загибель детально реконструювала за допомогою комп'ютерних технологій американська компанія SITU Research.

Про це повідомляє The New York Times, пише LB.ua.

Дослідники використовували відеоархів, зібраний українкою Евеліною Нефертарі, щоб відновити обставини стрілянини. За допомогою лазерних сканерів створили точну 3D-модель Інститутської, де відбувалися вбивства. Також були вивчені наявні відеозаписи і матеріали судово-медичної експертизи.

Вбивство Ігоря Дмитрова зафіксували три камери: дві з боку протестуючих, одна - з боку міліції. На одному із записів чітко чути звук пострілу і видно падіння активіста. Час, який минув між цими двома подіями, дозволив визначити приблизну відстань стрілка від камери, а комп'ютерне моделювання - визначити точний напрям, з якого велася стрілянина.

На інших відеозаписах видно не тільки дим від пострілу, а й самого стрільця на міліцейських барикадах саме в тому місці, звідки, за оцінками дослідників, велася стрілянина.

Подібні висновки були зроблені щодо Андрія Дігдаловіча і Юрія Паращука - їх також убили пострілами з міліцейських барикад.

У компанії SITU Research свою роботу називають досить банальною.

"Все, що ми намагаємося зробити, - це взяти і так досить очевидне і зробити його абсолютно чітким, помістивши в простір", - сказав керівник компанії Бред Семюелс.

Повні результати дослідження розміщені на сайті maidan.situplatform.com

Екс-керівника "Беркуту" Сергія Кусюка внесли до американського списку санкцій

Екс-керівника "Беркуту" Сергія Кусюка внесли до американського списку санкцій

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація