Коронавірус відчутно вдарив по туристичній сфері: Кличко назвав збитки Києва

Коронавірус відчутно вдарив по туристичній сфері: Кличко назвав збитки Києва

Фото: УНІАН

В Києві на понад 90% упав турпотік.

Туристичний потік у Києві упродовж квітня-травня 2020 року у зв'язку із запровадженим карантином на тлі спалаху коронавірусної інфекції COOVID-19 знизився на більш як 90%, як наслідок, столичні туроператори, агенції, готелі та ресторани недоотримали один мільярд доларів.

Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко на брифінгу 27 травня.

Кличко пояснив, зокрема, що це є і збитками Києва, оскільки місто недоотримало надходження від туристичного збору та податків від бізнесу.

"Пандемія відчутно вдарила по туристичній сфері Києва. У порівнянні з минулим роком турпотоку у квітні та травні в Києві практично не було. Туроператори, агенції, готелі та ресторани недоотримали 1 мільярд доларів", – зазначив Віталій Кличко.

Водночас, мір Києва висловив сподівання, що після відновлення міжміських перевезень від 1 червня, а пізніше і авіаперевезень туристів побільшає. За його словами, європейські країни також поступово відновлюють роботу туристичної сфери.

Нагадаємо, у Києві від 30 травня відкриваються торгово-розважальні центри та готелі. Мер міста наголосив, що вони працюватимуть із дотриманням необхідних санітарних вимог. Водночас хостели поки будуть заборонені.  

Кулеба розповів про перспективу відкриття кордонів і можливість подорожувати влітку

Кулеба розповів про перспективу відкриття кордонів і можливість подорожувати влітку

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація