Коронавірус виявили в Інституті раку: заразилися пацієнтка і лікар

Коронавірус виявили в Інституті раку: заразилися пацієнтка і лікар

Фото: Національний інститут раку

Відділення, де була хвора, закрили.

У Національному інституті раку нову коронавірусну інфекцію COVID-19 виявили у пацієнтки, яку госпіталізували для проведення операції. Також інфікувався один із лікарів відділення, у якому перебувала заражена жінка.

Про це повідомив в.о. головного лікаря Національного інституту раку Богдан Борисюк у коментарі "Фактам ICTV".

За його словами, інфіковану коронавірусом пацієнтку одразу перевели до інфекційної лікарні. Нині вона перебуває вдома і не має симптомів недуги. Водночас наразі відділення, де перебувала хвора, і реанімація зачинені.  

"Ми досить швидко зреагували. Пацієнтку перевели в 14-ту інфекційну лікарню. На щастя, вона перебувала одна і у палаті, і у реанімації. Це були вихідні. Ми зупинили всі операції і швидко закрили і реанімацію, і відділення, щоб погасити вогнище інфекції", - прокоментував Богдан Борисюк.

Крім того, після виявлення коронавірусу у лікаря, тестують і медпрацівників, і пацієнтів.

"Ми маємо виписати останнього пацієнта, потім 3-4 дні проводити дезінфекцію, санітарні роботи, відстежити й обстежити всіх контактних осіб, і тільки потім зможемо знову заповнювати відділення, але не раніше, як за тиждень", - додав Богдан Борисюк.

Як повідомлялося раніше, Київський обласний онкодиспансер обмежив планову госпіталізацію через виявлення коронавірусу в пацієнтки. Жінка від початку не мала ознак коронавірусу, були ознаки ускладнення після хіміотерапії. Проте під час детального обстеження виявили рентгенологічні ознаки ураження легень, типові для COVID-19, потім було проведено ПЛР-тестування. 

Після цього у медзакладі перевірили на коронавірус співробітників, 84 протестованих - здорові. На результати лабораторного тестування чекають ще 30 людей.  

У 84 працівників столичного онкодиспансеру не виявили коронавірусу

У 84 працівників столичного онкодиспансеру не виявили коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація