Коронавірус в Україні. Поліцейські розповіли, скількох киян вже покарали за порушення карантину

Коронавірус в Україні. Поліцейські розповіли, скількох киян вже покарали за порушення карантину

Скріншот із відео

За порушення карантину загрожує штраф до 34 тисяч гривень.

За недотримання умов запровадженого карантину в Києві через загрозу поширення нової інфекції COVID-19 поліцейські вже склали 162 адміністративні протоколи на порушників. А суди почали виносити перші рішення. Який розмір покарання і за що, у сюжеті ТСН.19:30.

Напередодні поліцейські Київщини лише закликали зачинити кав’ярні і попереджали про можливі штрафи. І нині виявили таких порушників до тисячі. Здебільшого, це водії громадського транспорту та продавці.

Так, на директора одного із ринків, який продовжував діяльність попри карантин, вже склали протокол. Під штрафні санкції потрапили і чимало перевізників, які попри заборону перевозили недопустиму кількість пасажирів у салоні.

Перші штрафи за порушення умов карантину почали присуджувати в Україні

Перші штрафи за порушення умов карантину почали присуджувати в Україні

"Ми спочатку складали на перевізників, які перевозили людей більше, аніж потрібно, не дотримуючись заходів. Зараз значна частина протоколів вже щодо порушень заборон роботи, торговельних майданчиків, скажімо так, незаконна торгівля", - заявив начальник ГУ НП у Києві Андрій Крищенко.

Стосовно продавчині, яка продавала овочі та фрукти у невстановленому місці і не реагувала на попередження правоохоронців, суд уже й ухвалив рішення. Жінка отримала штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Хто вона й звідки, у суді не кажуть.

"Жінка здійснювала торгівлю продуктами харчування у невстановленому місці. Вона визнала свою невинуватість і було накладено адміністративне стягнення", - прокоментувала суддя-спікерка Шевченківського районного суду Києва Марина Антонюк.

За порушення правил карантину для громадян передбачений штраф від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень. Для власників магазинів чи ресторанів розміри штрафів встановлено вищі - до 170 тисяч гривень. До прикладу, у столиці штраф може отримати керівник нічного клубу.

"В одному з нічних клубів на Печерську, у центрі міста, група близько 20 осіб, орендувала його для такої собі приватної вечірки", - зазначив керівник київської поліції Андрій Крищенко.

В умовах карантину суди свою роботу не припиняють. Тож правоохоронці попереджають, якщо порушника затримали і виписали штраф, сподіватися що справа загубиться, не варто.

Інна Власова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація