Коронавірус в Україні: через карантин у Києві перенесли дати складання пробного ЗНО

Коронавірус в Україні: через карантин у Києві перенесли дати складання пробного ЗНО

Фото: УНІАН

Пробне тестування мало б відбутися 21 і 28 березня.

У Києві перенесли дати складання пробного зовнішнього незалежного оцінювання через введення карантину для протидії поширення коронавірусу.

Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник. 

Пробне ЗНО з української мови і літератури мало б відбутися 21 березня, а з усіх інших предметів - 28 березня. 

"Ми домовилися з регіональним центром оцінювання якості освіти, що пробні тести, які мали відбутися наприкінці березня, ми проведемо після того, як унормується ситуація - у квітні", - розповів чиновник. 

Зазначається, що освітній процес призупинили у всіх навчальних закладах різних форм власності, які є на території міста Києва. Навчання до кінця березня відбуватиметься дистанційно 

"Ми провели розмови з деякими засобами масової інформації і будемо проводити телеуроки для школярів", - повідомив Микола Поворозник. 

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко оголосив, що із 12 березня через коронавірус у столиці запроваджують план протиепідемічних заходів та обмежень, що діятимуть попередньо до кінця березня.

На карантин закриваються дитячі садки та школи. Крім того, у столиці обмежать проведення масових заходів. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах.

Наразі у Києві на грип та ОРВІ захворіло: дітей– 9 144 (зростання на 3,9%), дорослих – 5 055 осіб (зростання на 2,1%). До медичних закладів шпиталізовано 267 осіб, із них 207 – діти.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні.

Раніше місцева влада у Чернівецькій та Сумській областях запровадила карантин і обмежила масові заходи.

Влада Києва обмежує проведення публічних заходів та навчання у школах і вишах

Влада Києва обмежує проведення публічних заходів та навчання у школах і вишах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація