Коронавірус у Києві: Кличко підключає поліцію

Коронавірус у Києві: Кличко підключає поліцію

Вперше за весь період пандемії у столиці така кількість хворих за добу – 404, із них – 33 дитини.

Ситуація із захворюваністю у столиці, як і в країні, – складна. Більшість хворих лікуються на самоізоляції. У багатьох пацієнтів, які отримали позитивний результат на вірус, хвороба протікає безсимптомно. І деякі хворі поводяться безвідповідально - відвідують громадські заклади.

У зв'язку з цим мер Києва Віталій Кличко звернувся до Національної поліції.

"Поліція, що отримує дані про хворих, зобов'язана відстежувати переміщення пацієнтів, які перебувають на самоізоляції. І контролювати дотримання ними умов самоізоляції. Як того вимагає законодавство", - зазначив Кличко у ході брифінгу.

Мер Києва підкреслив, що у столиці новини, на жаль, - невтішні. Київ потрапив до "помаранчевої" зони епідеміологічної небезпеки. Це визначила урядова комісія з надзвичайних ситуацій. І вперше за весь період пандемії у Києві така кількість хворих за добу – 404. Із них – 33 дитини.

Померли за добу семеро людей. Всього коронавірус забрав життя 261 киянина.

Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в столиці вже 16 523.

"Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі - 81, Деснянському – 64, Дніпровському районі - 53 випадки", - зазначив Кличко.

Захворіли:

  • 215 жінок віком від 18 до 84 років;
  • 156 чоловіків віком від 18 до 81 рокiв;
  • 14 дівчаток від чотирьох до 17 років і 19 хлопчиків від одного місяця до 17 років.

Захворіли також 13 медиків.

До лікарень столиці госпіталізували 58 пацієнтів. Інші – на самоізоляції, під контролем лікарів.

Одужали за минулу добу 168 людей. Всього коронавірус подолали 5170 мешканців Києва.

"Сьогодні в інфекційних відділеннях, у боксах, де лежать хворі на COVID-19, - по 2-3 людини. У Києві поки вистачає палат для прийому хворих на коронавірус. Загалом у 18 медзакладах столиці, підготовлених для прийому хворих на COVID-19, - понад 2000 ліжок. Всі вони – в ізольованих відділеннях. У кожній палаті є система подачі кисню. І кожна палата – також ізольована. Апаратів ШВЛ у лікарнях сьогодні – понад 400", - зазначив мер Києва.

Кличко додав, що лікарям вистачає медикаментів і засобів індивідуального захисту, що закуповує місто. Ситуація із захворюваністю поки контрольована.

"У зв’язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19, Київ увійшов до "помаранчевої" зони епідеміологічної небезпеки. Відтак, за рішенням урядової комісії з надзвичайних ситуацій, у столиці знову запровадять низку обмежень", - нагадав він.

Тож входження у "помаранчеву" зону епідеміологічної небезпеки передбачає такі обмеження:

  • проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, та інших) заходів дозволене за участі не більше 220 осіб — одна особа на 10 квадратних метрів площі будівлі;
  • заборонена діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, - крім готелів;
  • відвідування групових занять у професійних та вищих навчальних закладах освіти дозволене групами не більше 20 осіб;
  • проведення медзакладами планових госпіталізацій теж тимчасово обмежене. Це не стосується надання медичної допомоги вагітним, новонародженим, пацієнтам з онкозахворюваннями, паліативних хворим та випадків, коли є ризик для життя пацієнта;
  • заборонена діяльність спортивних залів та фітнес-центрів, крім закладів, що можуть забезпечити відвідування не більше 1 особи на 10 квадратних метрів приміщення;
  • заборонене приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку - санаторіїв і таборів у столиці та передмісті;
  • перевезення пасажирів автомобільним та міським громадським транспортом здійснюється тільки в кількості 50% місць для сидіння.

 

Нагадаємо, попередній сумний антирекорд у Києві був встановлений 2 вересня - тоді було виявлено 332 нових випадки коронавірусу за добу.

Як зазначає лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський, імунітет, який формується у разі перенесення коронавірусної інфекції, є стійким та ефективним. Антитіла до COVID-19 зберігаються і впродовж п'яти місяців після хвороби. 

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Наступна публікація