Кордони правоохоронців, перекриті вулиці та перші провокації. Як у Києві вшановують Шевченка

Прибічники Саакашвілі прорвалися до пам'ятника письменнику.

Від самого ранку в Києві правоохоронці перекрили вулиці поблизу пам'ятника письменнику Тарасу Шевченку. Там сьогодні заплановані урочистості з нагоди 204-річчя від дня його народження.

Парк зусібіч оточений правоохоронцями. Близько 40 прибічників екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі в обхід металошукачів і рамок уже прорвали кордон нацгвардійців та потрапили до пам'ятника. Там вони чекатимуть на приїзд президента України Петра Порошенка, аби висловити йому свій протест. Про це повідомляє "Інформатор".

Перед цим до парку пускали лише силовиків та акредитованих журналістів, передає "Громадське".

Зазначимо, на 9 березня "Рух нових сил" Саакашвілі анонсував антиолігархічну акцію, на яку закликали прийти людей, що мають зареєстровану зброю.

Нагадаємо, через святкові урочистості біля пам'ятника Шевченку буде обмежений рух транпорту та тимчасово не зупинятиметься на зупинках наземний громадський транспорт. Зокрема, від 07:00 і до завершення заходів скасовано зупинки:

- тролейбусних маршрутів №№ 5, 8, 9, 17 – зупинка "Ст. м. "Університет" на вул. Володимирській;

- автобусних маршрутів №24, №114, №118 і тролейбусних №№ 5, 8, 9, 17 – зупинка "Вул. Володимирська" на бульварі Т. Шевченка в обох напрямках;

- автобусних маршрутів №24, №114, №118 – зупинка "Б-р Т. Шевченка" в напрямку залізничного вокзалу.

Рух транспорту 9 березня обмежили на таких ділянках: на вул. Володимирській (від вул. Льва Толстого до бульвару Т. Шевченка), бульварі Т. Шевченка (від вул. Володимирської до вул. Пушкінської), вул. Терещенківській (від вул. Л. Толстого до вул. Б. Хмельницького).

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація