КМДА прибере з території Десятинної церкви усі незаконні споруди, окрім "каплички" Московського патріархату

КМДА прибере з території Десятинної церкви усі незаконні споруди, окрім "каплички" Московського патріархату

Фото: Десятинний монастир

"Капличку" можна прибрати тільки через рішення суду.

Київська влада має намір найближчим часом прибрати незаконні споруди, які розташовані на руїнах Десятинної церкви в Києві. Проте це не торкнеться "каплички", яку возвели біля підмурку церкви.

Про це заявив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою КМДА Тарас Панчій, повідомляє Цензор.Нет.

За його словами, вже є усі необхідні документи для знесення розміщених навколо фундаменту церкви будівельних вагончиків. Проте він не уточнив терміни виконання робіт через протести вірян УПЦ Московського патріархату.

"Там склалася специфічна ситуація. Як тільки ми готуємося проводити хоч найменші роботи, відразу виходять люди, які називають себе вірянами УПЦ МП і заявляють про те, що ми обмежуємо їх релігійні права", - сказав Тарас Панчій.

Повідомляється, що "капличку" зносити не будуть, адже її можна прибрати тільки через рішення суду.

Диво рукотворне

Диво рукотворне

Нагадаємо, що представники УПЦ МП ще у 2005-му заїхали на територію Музею історії України і поставили там каплицю. У 2012 році без жодного дозволу на будівництво невеличка дерев'яна капличка раптом перетворилася на простору кам'яну церкву. Нещодавно споруду намагались підпалити двоє чоловіків, які хотіли привернути увагу до того, що територія Національного музею історії захоплена московськими церковниками. За це вони отримали два місяці тюрми з альтернативою внесення застави 2,2 млн грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація