Кличко звинуватив "Нафтогаз" у відсутності гарячої води в Києві

Кличко звинуватив "Нафтогаз" у відсутності гарячої води в Києві

Фото: УНІАН

Мер хоче вирішити суперечку в суді.

Київ – заручник політики НАК "Нафтогаз України", через що у трьох тисячах будинках немає гарячої води.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Зараз ми забираємо активи "Київенерго", які були в приватних компаніях, до управління Києва. Вперше в історії Києва такий процес іде. Сьогодні "Нафтогаз" говорить, що ми повинні забрати не тільки активи, але й також борги. Ми йдемо назустріч і борги можемо забрати. А вони кажуть: "І штрафні санкції також". Але це ж ваші відносини між "Нафтогазом" і приватними компаніями. Чому ми повинні брати ці штрафні санкції. До речі, штрафні санкції складають більше 1,2 мільярду гривень. Що це означає? Це, наприклад, 10 дитячих садків, 150 км доріг. Тому це спірне питання. Давайте вирішимо у суді. Як суд скаже, таке рішення і ухвалимо. Але в жодному разі не припиняємо постачання газу, але "Нафтогаз" робить заручниками киян. Сьогодні більше трьох тисяч будинків без гарячої води. Ця ситуація неприпустима", - сказав міський голова.

Він переконаний, що гаряча вода у помешканнях буде, тому влада Києва не хоче затягувати процес вирішення суперечки з "Нафтогазом". "Ми робимо все, щоб тиснути на "Нафтогаз". Наступне судове засідання повинно вирішити цю ситуацію. Але це і добра воля Коболєва, голови "Нафтогазу", щоб до моменту вирішення суперечки, дати гарячу воду. Я як менеджер міста не можу дозволити подарувати комусь за чужі борги 10 дитячих садків, 150 км доріг", - додав він.

При цьому Кличко зізнався, що в нього ' гаряча вода, яку забезпечує бойлер.

Нагадаємо, у наказі КМДА від 26 липня йдеться про те, що закладам охорони здоров’я столиці наказано привести у готовність наявні автономні джерела живлення з метою попередження надзвичайних ситуацій, які можуть статись внаслідок зупинки роботи ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

Негода, сміття і відсутність гарячої води - Віталій Кличко прокоментував найактуальніші проблеми Києва

Негода, сміття і відсутність гарячої води - Віталій Кличко прокоментував найактуальніші проблеми Києва

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація