Кличко з'їздив вранці до зони відчуження і звернувся до киян з наполегливою рекомендацією

Кличко з'їздив вранці до зони відчуження і звернувся до киян з наполегливою рекомендацією

Фото: tsn.ua

У місті працює поливо-мийна техніка.

Мешканці Києва мають залишатися вдома і не відкривати вікна, з такою заявою звернувся мер столиці Віталій Кличко. 

За його інформацією, у місті у посиленому режимі на вулицях працює поливо-мийна техніка. "За висновками рятувальників, значна частина задимлення в Києві є наслідком пожеж не тільки в зоні відчуження, а й пожеж у Київській області, у напрямку Житомира", - написав мер.

"Станом на сьогодні пожежі, що вчора знов виникли в чорнобильській зоні, повністю потушили. На ділянках тлінь продовжують працювати пожежно-рятувальні бригади. Фахівці моніторять ситуацію. Авіація оперативно реагує на потенційні вогнища. Радіаційний фон в зоні відчуження  нижчий за допустиму норму і становить 0.12 мікрозівертів", - додав Кличко.

Нагадаємо, через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалася пожежа, яка була ліквідована 14 квітня.

4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Пожежу в Чорнобильській зоні, яка тривала 10 днів поспіль, 14 квітня вдалося згасити, після того два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація