Кличко виділив 4 млн гривень на обстеження аварійного мосту Патона

Кличко виділив 4 млн гривень на обстеження аварійного мосту Патона

Далі має бути розробка проекту щодо відновлення конструкції.

Міст Патона потребує капітального ремонту, бо через тривалу експлуатацію на металоконструкціях та металевих поперечних балках відбуваються незворотні процеси корозійних пошкоджень. Про це повідомляють у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Столичні чиновники вирішили провести своєчасний і комплексний ремонт шляхопроводу. З цією метою мер міста Віталій Кличко підписав розпорядження, котре передбачає виділення 4 мільйонів гривень на фахове обстеження конструкції. Результати огляду мають зорієнтувати посадовців щодо подальших обсягів робіт і їх вартості. Очікується, що проект реконструкції почнуть розробляти цьогоріч.

Міст Патона "втомився": одна з опор руйнується надшвидкими темпами

Міст Патона "втомився": одна з опор руйнується надшвидкими темпами

"Роботи з реконструкції здійснюватимуть спільно з Інститутом електрозварювання ім. Є. О. Патона. Про це домовилися під час спільної зустрічі, яку київський міський голова провів із заступником голови КМДА з транспортних питань, профільним департаментом КМДА, балансоутримувачами споруди (КК "Київавтодор" і КП "Київавтошляхміст") та представниками Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона Національної академії наук України та ТОВ "Укрсталькон ім. В. М. Шимановського", - повідомили у прес-службі мерії.

У серпні вже повідомлялося, що міст імені Патона у столиці під загрозою. Одна з опор найстарішої київської переправи руйнується надшвидкими темпами. Загалом у автодорі підрахували, що кожен шостий міст чи шляхопровід в Україні – аварійний.

Повʼязані теми:

Наступна публікація