Кличко вибачився перед киянами за відсутність гарячої води та розповів, коли вона з'явиться

Кличко вибачився перед киянами за відсутність гарячої води та розповів, коли вона з'явиться

вода / Фото: Shutterstock

Кияни вже 5 місяців поспіль потерпають від відсутності гарячої води.

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" одразу відновить постачання гарячої води до трьох тисяч столичних будинків, щойно буде підписано угоду з НАК "Нафтогаз".

Про це повідомляє прес-служба мера Києва Віталія Кличка.

"Ми вийшли на фінішну пряму в питанні підписання угоди з НАК "Нафтогаз". Для цього Міністерство фінансів має виплатити субвенцію на погашення різниці в тарифах. Це дасть змогу укласти мирову угоду з "Нафтогазом". Після цього, максимум за 10 днів, у квартирах киян буде гаряча вода", - наголосив Кличко.

Він також вибачився за те, що вже тривалий час велика кількість киян не отримують гарячу воду. "Ми робимо все, що від нас залежить", - зазначив столичний голова.

Він наголосив, що сплачувати борги приватної компанії місто не збирається, і додав, що справа розглядається у суді. Кличко також додав, що місто готове виконувати будь-яке рішення суду.

Фото: tsn.ua

Водночас, як уточняється у повідомленні, судові розгляди можуть затягнутися на тривалий час, тому, зважаючи на близькість опалювального сезону, міська влада наполягла на розгляді цього питання на рівні уряду України.

"Ми стали заручниками недержавницької позиції окремих чиновників, які відстоюють "інтереси" державних компаній, а інтересами самих українців – нехтують. Ми також не можемо погодитися купувати газ на 30 відсотків дорожче. Це означало б підвищення тарифів для населення. Я цього не можу допустити", - наголосив Кличко.

Як повідомлялося раніше, "Нафтогаз" припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго".

Заборгованість "Київенерго" перед "Нафтогазом" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед "Київенерго" - приблизно 2,6 млрд грн.

Водночас існує зобов'язання держави перед "Київенерго" - це різниця в тарифах обсягом 729 млн грн. Саме цю суму [729,5 млн грн] Кабмін виділив на погашення заборгованості.

У вівторок, 11 вересня, Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством "Київтеплоенерго" боргів "Київенерго" перед "Нафтогазом" за умови, що "Київенерго" передасть КП джерела для погашення боргу.

20 вересня Кличко висловив переконання, що проблема із забезпеченням гарячою водою киян буде вирішена до кінця вересня.

Гаряча вода в оселях третини киян може з'явитися в середині вересня

Гаряча вода в оселях третини киян може з'явитися в середині вересня

Повʼязані теми:

Наступна публікація