Кличко розповів, як вплинув карантин на будівництво метро на Виноградар

Кличко розповів, як вплинув карантин на будівництво метро на Виноградар

Фото: фото: Юлія Яценко

Мер столиці запевнив, що будівництво метро не уповільнилося.

Будівництво метро на Виноградар у Києві триває за графіком, попри запроваджений карантин для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це заявив під час онлайн-брифінгу мер столиці Віталій Кличко.

"Фахівці вже майже закінчили збирати величезний прохідницький комплекс. Згідно з проєктом, прохідницький щит розпочне роботу з боку станції "Мостицька" та фінішує майже через 1,3 км, біля станції "Сирець". Як говорять фахівці, на ці роботи їм знадобиться приблизно 6 місяців", - розповів він.

За словами Кличка, представники "Київметробуду" запевнили його, що компанія отримує фінансування від міста в повному обсязі та робить усе, щоб у грудні 2021 року дві нових станції метро на Виноградар були відкриті. 

"Ці станції перевозитимуть понад 90 тисяч пасажирів на добу. Довжина ділянки метро між двома новими станціями буде 3,7 кілометра. Я збираюся ще раз навідатися на будівництво найближчими днями. З перевіркою", - додав київський мер.

Нагадаємо, "Київський метрополітен" оголосив тендер на будівництво ділянки метро від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар вартістю 6,3 млрд грн у січні 2018 року. Втім, дата проведення тендеру неодноразово переносилася. Останні торги метрополітен оголосив 11 вересня. Проєкт будівництва затвердили ще у липні минулого року.

На початку листопада у столичній підземці визначились із будівельником ділянки Сирецько-Печерської лінії від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі та дільницею вилочного відгалуження в бік станції "Виноградар". Ним стало ПАТ "Київметробуд", яке запропонувало найнижчу ціну.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація