Кличко розповів, коли у Києві можуть закрити садочки та зупинити транспорт

Кличко розповів, коли у Києві можуть закрити садочки та зупинити транспорт

Фото: УНІАН

У столиці одну школу повністю закрили на карантин.

Якщо ситуація з коронавірусом у Києві не покращиться, міська влада буде змушена запровадити суворіші обмеження. Йдеться про роботу садочків та шкіл, громадського транспорту.

Про це на брифінгу 31 березня заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Підкреслю: ми зараз слідкуємо за ситуацією. І в навчальних та виховних закладах. І загалом за динамікою захворювання та госпіталізацій. Якщо ситуація не покращиться, міська влада буде змушена запровадити більш суворі обмеження. Йдеться про роботу садочків та шкіл, громадського транспорту. Бо ми говоримо про життя людей! Я хочу, щоб це зрозуміли всі ті, хто без нагальної потреби катається містом, ходить без маски. Ті, хто ігнорує правила. А потім у нас стоять черги зі швидких під лікарнями і помирають до 40 хворих щодоби! Як іще пояснити, щоб люди зрозуміли, що їх намагаються вберегти?!" – наголосив Кличко.

Мер Києва додав, що у столиці одну школу повністю закрили на карантин.

Усі комунальні дитячі садочки поки що працюють. 

"Нагадаю, що після канікул учні 5-11 класів навчаються дистанційно. Школу сьогодні відвідують учні 1-4 класів. Повністю закрили на карантин одну школу – в Шевченківському районі столиці", – повідомив Кличко.

Через випадки вірусу на дистанційному навчанні сьогодні 163 молодших класи у 82 школах міста. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 482. Також хворіють понад 580 педагогів.

"Дитячі садочки у столиці працюють. Тимчасово закрили 271 групу в понад 170 садках. Наповненість дітей у садочках – майже 46%", - уточнив мер столиці.

Нагадаємо, у Києві майже 3 тисячі пацієнтів з коронавірусом перебувають у важкому стані. Загалом у стаціонарах - 4 464 хворих з коронавірусом, з них - 34 дитини. Заповненість лікарень у столиці - 80%. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація