Кличко розповів, де комунальники зноситимуть МАФи найближчим часом

Кличко розповів, де комунальники зноситимуть МАФи найближчим часом

Фото: ТСН.ua

Мер Києва запевнив, що боротьба столичної влади з несанкціонованою торгівлею триває.

Столична влада найближчим часом планує демонтувати незаконні МАФи у переході біля входу до станції метро "Майдан Незалежності" у центрі міста.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, оглядаючи станцію метро "Харківська", де раніше знесли велику кількість кіосків.

"Наше ключове завдання, щоб станції метрополітену використовувалися за призначенням – як безпечна транспортна інфраструктура. Переходи призначені винятково для того, щоби люди безперешкодно потрапляли і виходили з метро. І це – не місце для несанкціонованої торгівлі", – наголосив він, пообіцявши, що влада міста продовжуватиме демонтаж незаконних МАФів в метрополітені.

Кличко також зазначив, що 2012 року Міністерство інфраструктури затвердило Правила пожежної безпеки в метрополітені, яким не відповідало 63% МАФів у київській підземці. Після цього начальнику метрополітену Віктору Брагінському було доручено забезпечити виконання законодавчих норм.

"За рішеннями судів ми ці незаконні точки торгівлі прибрали. Зараз метрополітен виглядає зовсім по-іншому. На станції метро "Харківська" ситуація вже більш‑менш нормальна. Там, де були МАФи, пошкоджені стіни та плитка, необхідно проводити благоустрій", - додав він, зауваживши, що впродовж двох тижнів кіоски на цій станції метро, у яких закінчилися договори, мають бути демонтовані самостійно, інакше їх знесуть комунальники.

Водночас Кличко запевнив, що всі МАФи у метрополітені демонтувалися винятково за участю держвиконавців та за рішенням суду. Загалом знесли кіоски на понад 3 тис. кв. м за 165 договорами.

Нагадаємо, раніше біля станції метро "Політехнічний інститут" демонтували близько 15 незаконно встановлених МАФів.

"На місці демонтованих кіосків комунальники проведуть благоустрій та озеленять територію. Завдяки злагодженій роботі працівників благоустрою та співробітників національної поліції демонтаж відбувся у штатному режимі", – розповів директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрій Фіщук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація