Кличко прокоментував подорожчання проїзду у київських маршрутках

Кличко прокоментував подорожчання проїзду у київських маршрутках

Фото: УНІАН

Мер Києва зазначив, що столична влада не регулює ціни у приватних маршрутках.

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував інформацію про подорожчання проїзду у столичних маршрутках.

Мер зазначив, що влада Києва не регулює ціни у приватних маршрутках.

Про це Віталій Кличко написав у Facebook.

"Щодо намірів перевізників підвищити тариф на перевезення, то нагадаю: міська влада останніх шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення в приватних маршрутках", - зазначив він.

Кличко пояснив, що приватні перевізники готують обґрунтування і попереджають за сім днів організатора перевезень (департамент транспортної інфраструктури КМДА) і пасажирів. Обгрунтованість тарифу перевіряють органи контролю. У тому числі і Антимонопольний комітет.

"А намір Асоціації перевізників звернутися до влади столиці офіційно заборонити роботу маршруток я вже коментував і ще раз скажу: це маніпуляція! Приватні маршрутки - це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати, працювати їм чи ні. Я розумію, що зараз складно всьому бізнесу. Криза зачепила всі його сфери. Але шантажувати людей і міську владу - це неприйнятно", - наголосив мер Києва.

Кличко ще раз попросив киян під час локдауну не користуватися громадським транспортом без нагальної потреби.

"Із запровадженням суворих обмежень ми бачимо, які черги на зупинках громадського транспорту. Ті, кому не треба їхати на роботу чи в невідкладних справах, залишайтеся вдома. Не користуйтеся громадським транспортом! Дайте можливість доїхати на роботу тим киянам, які забезпечують діяльність критично важливих сфер міста. Бо, виходить, що в нас локдаун, зачинені заклади, установи, а люди штурмують транспорт. Куди вони всі їдуть?" - зазначив він.

Мер Києва повідомив, що сьогодні увесь громадський комунальний транспорт працює на маршрутах. Із наземного транспорту це - 1131 одиниця рухомого складу. Тролейбуси, автобуси, трамваї. Працює і метро.

"Але - підкреслю – транспорт не зупиняли виключно для того, щоб пасажири, яким потрібно їхати на роботу, які працюють в сферах життєзабезпечення міста, могли на неї дістатися", - підсумував він.

Нагадаємо, у Києві послабили карантинні обмеження у транспорті. Від 26 березня наземний громадський транспорт зможе перевозити більше пасажирів

Чому у столичних маршрутках ціна за проїзд може зрости до 10 гривень

Чому у столичних маршрутках ціна за проїзд може зрости до 10 гривень

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація