"Кличко оплачує таксі під час карантину": оприлюднено топ-5 найдивніших петицій до Київради

"Кличко оплачує таксі під час карантину": оприлюднено топ-5 найдивніших петицій до Київради

Кияни іноді досить креативно використовують інструмент електронних петицій.

Оприлюднено топ-5 найдивніших петицій до Київської міської ради. Виявляється, кияни  іноді досить креативно використовують інструмент електронних петицій.

Про це повідомив керівник справ секретаріату Київської міської ради Ігор Хацевич.

Посадовець вирішив скласти свій рейтинг найдивніших петицій 2020 року:

П’яте місце. Пандемія коронавірусу вплинула і на тематику петицій. Окрім звичайних "відновити роботу транспорту чи заборонити онлайн-навчання", з’явилась петиція "Встановити пам'ятник медичній масці, антисептику та милу". "Завдяки цим простим речам люди та світ змінюються. На добру згадку пропоную вшанувати ці прості засоби особистої гігієни", - пише автор петиції.

Четверте місце. Це, мабуть, найкоротша петиція. Її текст такий: "Кличко оплачує виклик таксі під час карантину". З такою необхідністю погодились 17 людей.

Третє місце. Почесну третю сходинку віддаю автору, який готовий цілодобово стежити за тим, чим я займаюсь у своєму кабінеті. Ініціативою пропонується встановити камери відеоспостереження у кабінетах держслужбовців і осіб місцевого самоврядування та безкоштовно транслювати відео з них 24/7.

Друге місце. Встановлення на зупинках швидкісного трамвая спортивного турніка та брусів для підтягування. З аргументом, який наводить автор, сперечатись важко: "Іноді після ранкової поїздки на роботу хочеться добряче штурхнути боксерську грушу, але вистачить і брусів та турніка".

Перше місце. Автор цієї петиції вважає, що щастя людей безпосередньо залежить від місцевої влади, тому пропонує створити в Київській міській раді (Київській міській державній адміністрації) департамент з питань щастя. Поки що петиція набрала лише 5 підписів.

Хацевич нагадав, що електронна петиція - це сервіс для громадян, який дає можливість донести свої ініціативи до Київської міської ради.

"Хотілося б, щоб ці ініціативи були дійсно корисними і вартими уваги", - наголосив він.

Зазначимо, на сайті Київміськради опубліковано 6 266 петицій, з яких лише 57 набрали достатньо підписів, і лише 44 - підтримані владою. 

Фото: kyivcity.gov.ua

Нагадаємо, петиція про створення величезного парку увінчалася успіхом: депутати Київради підтримали місцеву ініціативу і прийняли рішення про створення першої черги спортивно-рекреаційного парку відпочинку загальноміського значення "Микільська Слобідка". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація