Кличко оголосив про початок консультацій щодо розпуску Київради

Кличко оголосив про початок консультацій щодо розпуску Київради

Фото: УНІАН

Він заявив, що роботу київської влади намагаються дестабілізувати.

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про консультації з головами депутатських фракцій та груп Київської міської ради щодо дострокового припинення повноважень Київради 8 скликання.

Про це він заявив перед початком пленарного засідання Київради, що не зібрало кворуму, йдеться на сайті політика.

Так, Кличко заявив, що депутати, які прийшли на засідання, справді відповідальні перед своїми виборцями.

"Але кворуму, немає, на жаль. Чому? Бо "працюють" з багатьма депутатами. Бо підривають і дестабілізують роботу київської влади, - сказав Кличко. - І це напередодні початку опалювального сезону, бюджетного процесу. Коли потрібно вирішувати багато питань із забезпечення життєдіяльності міста". 

Він наголосив, що за свої дії депутати нестимуть відповідальність перед киянами, які їх обирали, "вже скоро". Після цього Кличко оголосив про початок консультацій щодо розпуску Київради.

Раніше низка депутатів Київради звинуватила Кличка у спробі замінити КМДА новим виконавчим органом і "узурпувати владу". У мера кажуть, що такі звинуваченя є спробою зірвати сесію міськради.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу президента України Андрій Богдан звернувся до уряду з проханням подати необхідні документи для звільнення Віталія Кличка з посадикерівника Київської міської державної адміністрації.  Кличко, своєю чергою, заявляв, що розподіл повноважень міського голови Києва та керівника столичної державної адміністрації нібито суперечить європейській практиці місцевого самоврядування 

4 вересня Кабмін під час засідання погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА. Остаточне рішення має прийняти президент України Володимир Зеленський. Сам очільник столиці рішення уряду називає неконституційним.

Водночас прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в Києві не припинилася корупційна практика впливу на столичну адміністрацію різноманітних груп. Очільник уряду заявив, що особисто дуже поважає Кличка: "Я би звільнив не його, а пана Столара (Вадим Столар, забудовник та підприємець, який нібито має вплив на Кличка - ред.) , але посади у цієї людини немає, тому зробити це було би неможливо".

Опозиційні до чинного мера депутати Київміськради застерігають Кличка від узурпації влади

Опозиційні до чинного мера депутати Київміськради застерігають Кличка від узурпації влади

Повʼязані теми:

Наступна публікація