Кличко хоче щепитися вакциною, яку закупить безпосередньо Київ

Кличко хоче щепитися вакциною, яку закупить безпосередньо Київ

Фото: УНІАН

Мер Києва погодився вакцинуватися публічно – в телеефірі.

Київський міський голова Віталій Кличко планує вакцинуватися від COVID-19 препаратом, який буде закуплений безпосередньо містом.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", відповідаючи на запитання, чи буде він вакцинуватися CoviShield, щоб показати приклад жителям столиці.

"Що стосується мене, я перехворів на COVID-19, маю достатньо високий рівень антитіл. Тому вважаю, що можу почекати. Але якщо прийде вакцина, яку місто закупить, я обов’язково покажу свій приклад. Буду звертатися до медиків, до киян, щоб вони також долучалися до цього", - сказав Кличко.

Він зазначив, що у столиці велика кількість людей ще не перехворіли. Водночас місто з великою кількістю населення має високий ризик поширення інфекції, тому в Києві потрібна масова вакцинація.

Мер Києва погодився вакцинуватися публічно – в телеефірі.

Нагадаємо, 22 січня Кличко заявив, що столиця готова закупити вакцину проти СOVID-19 за кошти міського бюджету.

За словами Кличка, столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу.

Йдеться про те, щоб придбати 1 млн доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян.

За його словами, насамперед захищатимуть найуразливіші категорії населення: лікарів, літніх людей, працівників соціальних служб, працівників сфери освіти, фахівців комунальних підприємств критичної інфраструктури - транспортників, спеціалістів сфери ЖКГ, правоохоронців, рятувальників та інших.

Мер зазначив, що для вказаних категорій щеплення буде безкоштовним.

11 лютого Київрада виділила 140 млн грн з міського бюджету на закупівлю протиковідної вакцини для проведення щеплень жителям столиці, що належать до найуразливіших категорій.

25 лютого столиця отримала від Міністерства охорони здоров`я 42 тисячі 600 доз вакцини CoviShield (Oxford/AstraZeneca).

Новини України: у регіонах посадовці публічно вакцинуються від коронавірусу

Новини України: у регіонах посадовці публічно вакцинуються від коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація