"Київтеплоенерго" заявило про "безпідставність" звинувачень прокуратури у розкраданні 1,7 млн грн

"Київтеплоенерго" заявило про "безпідставність" звинувачень прокуратури у розкраданні 1,7 млн грн

Фото: УНІАН

У комунальному підприємстві заявили, що слідчі "викривили факти".

У "Київтеплоенерго" назвали звинувачення прокуратури у привласненні посадовцями підприємства 1,7 млн грн, "безпідставними".

Про це йдеться у заяві КП "Київтеплоенерго".

"Внутрішньою перевіркою підприємства виявлені ознаки епізодичності та некоректності слідчих дій, що призвели до викривлення фактів у попередньому звинуваченні щодо спричинення шкоди на суму 1,7 млн грн. Зокрема, одним із аргументів досудового слідства є відсутність охорони ПП "Регіональний охоронний союз" за адресою проспект Науки, 47. За цією адресою розташований Інститут ядерних досліджень НАН України, охорону якого забезпечує Національна гвардія. Однак, слідством не врахований той факт, що за цією ж адресою, поряд із Інститутом ядерних досліджень, є районна котельня Київтеплоенерго "Голосієво", де цілодобово перебуває охорона ПП "Регіональний охоронний союз" та штатні працівники СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго", які забезпечують безперервний цикл надання послуг", - наголосили в організації.

За даними "Київтеплоенерго", щодо інших двох адрес охоронних постів слідство також викривило факти.

"В одному випадку охоронний пост був переміщений на іншу адресу, що не було враховано слідчими. А в іншому — через відсутність ухвали на проведення огляду приміщення охоронці не допустили працівників правоохоронних органів", - зазначили в КП.

Окремо "Київтеплоенерго" закликало правоохоронні органи ретельно та всебічно вивчити факти, врахувати їх у попередніх звинуваченнях, а також запевнило, що готове надати в повному обсязі усі матеріали щодо виконання умов договору з надання охоронних послуг та документи, що свідчать про безпідставність звинувачень.

❗️Офіційна позиція КП «Київтеплоенерго» щодо оприлюдненої Прокуратурою м.Києва підозри про начебто привласнені...

Опубликовано КП "КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО" Четверг, 16 января 2020 г.

Нагадаємо, раніше столична прокуратура повідомила, що працівників "Київтеплоенерго" і приватної фірми підозрюють у розкраданні 1,7 млн гривень. За даними слідства, комунальне підприємство перерахувало на рахунки приватного підприємства понад 40 млн гривень бюджетних коштів, проте виконавець не надав охоронні послуги на загальну суму понад 1,7 млн гривень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація