Київський метрополітен хоче підвищити вартість проїзду та просить владу про допомогу

Київський метрополітен хоче підвищити вартість проїзду та просить владу про допомогу

У столичній підземці вважають, що економічно обґрунтований тариф на 2021 рік - 21,05 грн.

Колективи Київського метрополітену та "Київпастранс" звернулися до Київської міської ради з вимогою вирішити питання належної підтримки підприємств.

Про це повідомляє пресслужба київського метро.

"Ситуація потребує негайного розгляду задля безперебійного перевезення пасажирів та виплати заробітної плати колективам. Підприємства сподіваються на конструктивну позицію міста", -  йдеться у повідомленні.

У столичній підземці вважають, що економічно обґрунтований тариф на 2021 рік - 21,05 грн.

"Водночас, згідно з розрахунками на 2021 рік, планова економічно-обґрунтована собівартість перевезення одного пасажира складає 20,04 грн, а економічно-обґрунтований тариф на 2021 рік становить 21,05 грн. Водночас на сьогодні дохід від одного пасажира складає 6,38 грн, а перевезення загальнодержавних пільгових категорій не компенсується", - наголошується у повідомленні.

Фото: Київський метрополітен

"Наша ситуація потребує негайного вирішення! Трудовий колектив Київського метрополітену вимагає приведення тарифу до об'єктивних показників для забезпечення безперебійної роботи підприємства, стабільних перевезень пасажирів та вчасної оплати праці фахівцям", - йдеться у повідомленні.

У метрополітені зазначили, що минулий рік підприємство закінчило зі збитком у 1 млрд 175 млн грн.

За прогнозами фінансистів, цього року очікується збиток у 3 млрд 421 млн грн.

Як відомо, метро у Києві під час локдауну працювало у режимі спеціальних перевезень. А це означає, що скористатись ним могли лише працівники критичної інфраструктури, які мали спеціальні перепустки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація