Київський апеляційний суд скасував арешт "вертолітного майданчика Януковича"

Київський апеляційний суд скасував арешт "вертолітного майданчика Януковича"

Фото: YanukovychLeaks

На думку суду, правоохоронці не обґрунтували необхідність арешту.

Київський апеляційний суд скасував арешт "вертолітного майданчика Януковича", що розташований на Парковій дорозі у Києві.

Про це йдеться у відповідному рішенні суду від 5 вересня, передає Громадське.

Арешт на конгресно-виставковий центр "Парковий" був накладений 5 квітня. Окрім того, судді передали споруду для управління Національному агентству з розшуку та менеджменту активами (АРМА).

Київський апеляційний суд у своєму рішенні зазначив, що прокуратура не довела, що "вертолітний майданчик" повинен бути речовим доказом і пов'язаний з розслідуванням, яке стосується порушень під час його будівництва.

Окрім того, на думку суду, правоохоронці не обґрунтували необхідність арешту, а в самому розслідуванні не повідомлялося про підозру жодній людині.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року вертолітний майданчик передали в управління громади Києва. Планувалось комплекс "Парковий" використовувати з культурною та соціальною метою. Зокрема у санітарній авіації - перевозити тяжко поранених бійців з Донбасу. А у листопаді екс-начальнику Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в місті Києві повідомлено про підозру у зловживанні владою у так званій справі "вертолітного майданчика Януковича" - екс-посадовцю інкримінують незаконну видачу дозвільних документів на виконання підготовчих та будівельних робіт ТОВ "Амадеус Ко".

6 лютого 2019 року Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання адвоката "Амадеус Ко" та зобов’язав АРМА повернути зазначений об’єкт нерухомості у користування юридичному власнику.

На скандальний вертолітний майданчик Януковича знову наклали арешт

На скандальний вертолітний майданчик Януковича знову наклали арешт

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація