Зайти до кафе без супроводу персоналу заборонено.
Закладам громадського харчування у Києві дозволили приймати гостей усередині приміщень, але з дотриманням низки протиепідеміологічних правил. До кафе чи ресторану відтепер гості можуть увійти лише в супроводі персоналу. Клієнтів з підвищеною температурою або ознаками ГРВІ пускати всередину не будуть.
Про це ідеться у розпорядженні КМДА від 22 червня.
Згідно з новими правилами, усі працівники закладів громадського харчування мають обслуговувати клієнтів у масках і рукавичках. Гості повинні бути також в масці, коли заходять до закладу і одягати її, пересуваючись ним.
Крім того, адміністрація кафе і ресторанів повинна встановити антисептики, рідке мило та паперові рушники у своїх приміщеннях. Також слід проводити вологе прибирання на кухні і літніх майданчиках. Але використані маски та рукавички треба збирати окремо.
Наразі закладам заборонено відкривати дитячі кімнати, проводити банкети за участю понад 10 людей, готувати їжу на відкритих кухнях та відкривати буфети самообслуговування.
У закладам громадського харчування відтепер потрібно дотримуватися таких правил:
- біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесене маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції щонайменше 1,5 метра між клієнтами;
- дотримання відстані щонайменше 1,5 метра між сусідніми столами; розміщення не більше чотирьох гостей за одним столом (без урахування дітей до 14 років);
- дозволяється відокремлення столів один від одного перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;
- меню розміщується для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення у кількості, достатній для уникнення скупчення людей, або на столах із матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом; дозволяється видавати одноразові паперові меню з подальшою утилізацією;
- видавання замовлень в багаторазовому посуді здійснюється лише за наявності умов для його миття за високих температур у посудомийній машині з використанням миючих засобів;
- рекламні брошури та матеріали з паперу забороняються;
- дозволяється користуватися одноразовим посудом із картону чи паперу; прибори й кондименти (цукор, мішалки, трубочки) мають бути в індивідуальній упаковці;
- забезпечується можливість безготівкового розрахунку.
Нагадаємо, у Києві зобов'язали всі торговельні мережі, заклади харчування й обслуговування організувати перевірку своїх працівників на наявність антитіл до коронавірусу шляхом ІФА-аналізу. Тести буде потрібно робити раз на місяць.