Київські поліцейські влаштували кортежний супровід для машини з породіллею в годину пік

Київські поліцейські влаштували кортежний супровід для машини з породіллею в годину пік

Фото: ТСН.ua

Завдяки цьому народилося здорове немовлятко, а з мамою все добре.

У Києві щільні затори перегородили майбутній мамі дорогу до акушерів. Її подругам довелося порушувати правила, щоб немовля не народилося в машині, а дорогою помічників ставало все більше, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це мали бути дуже добре сплановані пологи. Вдень в Олени почав нити живіт, вона викликала свою подругу-акушерку Тамару, фотографа Олену, бо мріяла зафіксувати мить появи дитини на світ, і разом вони виїхали з Вишгорода у столичний пологовий. Однак уже за півгодини опинилися в щільному заторі на Петрівці. Води в породіллі відійшли, коли навігатор показував, що до медиків по такій дорозі їхати доведеться ще добру годину.

Поліцейські допомогли вагітній жінці не народити дитя у заторі

Поліцейські допомогли вагітній жінці не народити дитя у заторі

Тамара, котра була за кермом, вирішила порушувати правила. "Коли ми вже доїхали до Теліги, я кажу: слухай, там є транспортна полоса, дуже великий відсоток, що там є поліцейські, які там чергують. Ми виїхали на транспортну полосу", - розповідають подруги породіллі. Це був той випадок, коли зупинці поліцією пасажири і водій були невимовно раді. Далі все було, як в американському кіно – сирена, спецсигнали, швидкий кортеж. Дівчина з камерою почала пряму трансляцію у соцмережах. Довезти Олену до пологового будинку встигли.

Для неї це були треті пологи – маленька сестричка Аврора в Ореста і Дем’яна з’явилася на світ протягом півгодини після приїзду у пологовий. Вага дитини – 3,8 кг. Народженню немовляти раділи не тільки батьки, родичі та друзі, а й поліцейські, котрі допомогли породіллі швидко дістатися до медиків. "Я вам щиро вдячна, світ не без добрих людей", - не може стримати сліз Олена, коли бачить своїх помічників у формі. Тільки тепер вона зізнається, що мала кілька складних діагнозів і величезний ризик кровотечі, тож якби не допомога поліцейських, все могло би закінчитися навіть фатально: "Завдяки вам  ми не народжували на узбіччі, хоча такий варіант розвитку подій міг бути".

Копи кажуть, що столичними заторами через усе місто о 18:00 годині вони просто пролетіли: "10-12 хвилин. Чесно, не було часу слідкувати за швидкістю, бо треба було дивитись за ситуацією на дорозі". Тепер правоохоронці замислилися про відвідини додаткових курсів з першої медичної допомоги при пологах – про всяк випадок.

Як повідомлялося, нещодавно в Херсоні одночасно в одному пологовому народились аж чотири двійні. На світ з’явилися 6 дівчаток та 2 хлопчиків. Лікарі й мами були дуже здивовані, адже одночасні пологи були незаплановані. А щоб одразу народилося стільки двієнь у місті – в архівах лікарні, якій уже 105 років, не знайшли. 

Кореспондентка ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Наступна публікація