Київські "плюшкіни" ледь не спалили будинок разом із заваленою мотлохом квартирою

Київські "плюшкіни" ледь не спалили будинок разом із заваленою мотлохом квартирою

Фото: ТСН

Пожежу вдалося вчасно загасити.

У Києві зайнялася квартира сімейної пари, яка роками стягувала до власного житла непотріб. Сусіди скаржаться на антисанітарію і бояться, що колись може згоріти весь будинок, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Пані Ірина розповідає, що напередодні в квартирі навпроти, де серед сміття мешкають люди, почало горіти. "Ми з мамою відчули запах гару. Відкрили двері і побачили, що з квартири, просто від підлоги, йде задимлення. І такий важкий запах пластика, і чогось такого горілого", - каже мешканка будинку. Займання виникло, коли господарка заварювала чай – увімкнула газову плиту, відволіклась і не побачила, як загорілося сміття поруч.

У столиці зайнялася квартира подружжя, яке роками зносило до житла непотріб

У столиці зайнялася квартира подружжя, яке роками зносило до житла непотріб

На виклик приїхали рятувальники, разом із поліцією вибили двері та загасили займання. Сусіди нарікають, що така пожежа вже втретє за останні роки, а все через мотлох, у якому там живуть. "Постійний сморід, у нас таргани бігають. Ми божеволіємо, не знаємо, куди бігти, як із цим боротися", - кажуть люди. Зносити непотріб додому чоловік із жінкою почали ще 10 років тому, і зрештою перетворили 3-кімнату квартиру на сміттєзвалище. Тепер там повсюди повзають таргани, жахливий сморід, але усередину ніхто не впускає.

Сусіди кажуть, що у квартирі мешкала подружня пара, обом за 60. Колись працювали, а в квартирі, де нині смітник, виховали двох доньок. "Одна поїхала, друга наркоманка, теж удома немає. Старша начебто приїздить і привозить їм продукти", - каже сусідка. Що сталось і чому зараз сплять і їдять посеред непотребу – сусідам невтямки.

Психіатр В'ячеслав пояснює – це наслідки пережитого стресу або втрат. "Хвороби обумовлені генетичними поломками, збоями у біохімії організму, стресами. Це може бути і проявом рис характеру", - каже В’ячеслав Мішиєв.

Мешканці ж тим часом нарікають, що спершу намагалися витягти сусідів із сміття,  але марно. Потім звертались у поліцію і до жеку – там безпорадні. "Квартира приватизована", - пояснила головний інженер жеку Інна Бойко. Юрист Олександр Дульський вважає, що вплинути на ситуацію таки можна – зокрема, жек має право скласти акт про умови життя пожильців. Потім  жителі мають написати заяву та викликати лабораторію, що зафіксує наявність антисанітарії в помешканні, а вже опісля звернутися до поліції або суду.

Кореспондент ТСН Олена Гущик

Повʼязані теми:

Наступна публікація