Київрада зі скандалами та бійками провалила створення музею на Поштовій площі замість ТРЦ

Київрада зі скандалами та бійками провалила створення музею на Поштовій площі замість ТРЦ

Фото: Київрада

Жодного питання порядку денного так і не вирішили.

Депутати Київради не підтримали створення музею на місці археологічних розкопок на Поштовій площі у другому читанні.

Про це повідомляє Delo.ua.

Як зазначається, "за" проголосували 56 депутатів з 120. Найбільш дискусійними стали питання про те, кому буде підпорядковуватися музей, а також умови припинення інвестиційного договору із забудовником ТЦ.

Так, голова комісії культури Вікторія Муха зазначила, що місто не може припинити інвестиційний договір, бо це порушує його умови.  Крім того, вона наголосила на необхідності зміцнення території розкопок, інакше вони будуть небезпечними для людей. Своєю чергою, депутат Гусовський назвав тих, хто проголосує за поправки Вікторії Мухи, басурманами.

Зрештою жодного питання порядку денного так і не вирішили. Через відсутність результату ситуація загострилася і перейшла в скандал і бійку. Люди почали рвати плакати, а згодом представники Нацдружини заблокували вихід із Київради, передає 44.ua.

Нагадаємо, Київрада в першому читанні ухвалила проект рішення, за яким на Поштовій площі замість торговельного центру створять Музей історії Києва. Торговельний центр зводили на місці археологічних розкопок часів Київської Русі. Там знайшли унікальні артефакти IX-XIII століть, а саме - садиби і вулицю. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація