"Київенерго" побореться за столицю після рішення КМДА про розірвання контракту

"Київенерго" побореться за столицю після рішення КМДА про розірвання контракту

Фото: УНІАН

Дії міської влади підприємство не оскаржуватиме, але спробує перемогти в новому конкурсі.

"Київенерго" не опалюватиме столицю і не даватиме місту гарячу воду з весни наступного року. Київська міська рада проголосувала за розірвання угоди з компанією, майже три чверті якої належить бізнесмену Ринату Ахметову, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Аби не зірвати опалювальний сезон, співпрацю з "Київенерго" припинять з 27 квітня наступного року. 90 тисяч об'єктів, якими керує установа і які належать місту, інвентаризують і відберуть. Ідеться про дві ТЕЦ, 200 котелень, сміттєспалювальний завод "Енергія" та тисячі кілометрів тепломереж.

"Київенерго" більше не опалюватиме столицю і не даватиме гарячу воду

"Київенерго" більше не опалюватиме столицю і не даватиме гарячу воду

Очільники міста запевняють, що за 16 років співпраці "Київенерго" нічого не модернізувала, а тільки підвищувала тарифи. "Ми протягом минулого року за допомогою міжнародних експертів аналізували, що ж ця угода дала місту. Висновок був однозначний: взаємодія в такому форматі для міста неприйнятна", - пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Втім, нового інвестора мерія ще шукає. Називається, наприклад, фінська компанія Fortum.

У "Київенерго" ж розриву стосунків не опираються, але кажуть: якщо оголосять новий конкурс з послуг теплопостачання, вони візьмуть у ньому участь. "Київенерго" готовий цю роботу зробити. З 1 квітня буде новий формат взаємовідносин. Повинен бути оголошений конкурс. В цьому конкурсі може взяти участь будь-яка компанія. В тому числі, я вважаю, і "Київенерго", - пояснив голова наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація