Київ знову замете снігом. Як вберегтися від травм під час ожеледиці

Київ знову замете снігом. Як вберегтися від травм під час ожеледиці

Фото: Reuters

Столична влада попередила автомобілістів про евакуацію авто, які заважатимуть чистити дороги від снігу.

У суботу, 3 березня внаслідок впливу активного циклону у Києві очікуються складні погодні умови, зокрема сильний сніг вночі та вранці (приріст снігового покриву 10-17 см).

Як повідомили в Українському гідрометцентрі, пориви вітру сягатимуть швидкості 15-18 м/с, також очікується хуртовина й ожеледиця на дорогах.

Своєю чергою у Київській міській адміністрації попередили, що "такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становитиме 2-й (жовтий) рівень загрози порушення руху автотранспорту, ускладнення роботи електричних мереж і комунального господарства".

Синоптики закликали залізничників готуватися до наступного циклону

Синоптики закликали залізничників готуватися до наступного циклону

У зв’язку з несприятливими погодними умовами комунальники працюють у посиленому режимі, запевнили у прес-службі КМДА.

Столичні чиновники звернулися до водіїв з проханням не паркувати автомобілі обабіч доріг і в заборонених для цього місцях.

"Це дозволить ефективно залучати снігоприбиральну техніку до очищення доріг, щоб забезпечити комфортне пересування містом. Нагадаємо: автомобілі, що заважатимуть розчищати автошляхи від снігу, будуть евакуйовані", - попередили у КМДА.

Фото: ТСН.ua

Також киян закликали за можливості не користуватися приватним авто, надавши перевагу громадському транспорту, і стежити за прогнозами погоди, плануючи маршрути.

Своєю чергою Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА склало списки порад для водіїв і пішоходів під час ожеледиці.

Як повідомлялося раніше, синоптики оголосили штормове попередження на суботу та розповіли, коли потепліє.

Повʼязані теми:

Наступна публікація