Київ заполонили метелики: чому багато комах

Київ заполонили метелики: чому багато комах

Фото: facebook_міністерство екології та природних ресурсів України

Києвом кружляють метелики-сонцевики будякові.

Днями у Києві спостерігали метеликів-сонцевиків будякових, або їх ще називають метелик-чортополохівка.

Інформація про цей вид метеликів прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів розмістила у Facebook

На латині цей вид метеликів називається Vanessa cardui і належить до мігрувальних видів. "Ще недавно ці "туристи" бачили пейзажі Північної Африки, а зараз мандрують на північ, щоб восени знову повернутися до Африки", - йдеться у повідомленні.

Швидкість метеликів - 50 км/год. За добу вони можуть пролетіти до півтисячі кілометрів. Ці комахи зимують на  півночі Африки або на Близькому сході. Там відкладають яйця, після чого річний життєвий політ метеликів закінчується. З яєць вилуплюється гусінь, яка згодом перетворюється на лялечку. Саме з неї навесні виростає новий метелик.

"Ці чортополохівки нового покоління знову збираються в зграї і, за невідомим людській науці покликом природи, повертаються за кілька тисяч кілометрів до України і інших, навіть північних країн Європи", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у Мексиці зросла популяція метеликів-монархів. Це - найактивніші мандрівники з усіх метеликів на планеті. Щороку вони долають тисячі кілометрів на шляху з Канади та півночі США до теплої Мексики. Цього року цих рудих красенів із чорними смужками на крилах побільшало у два з половиною рази.

Мексиканські вчені радіють зростанню популяції метеликів-мігрантів

Мексиканські вчені радіють зростанню популяції метеликів-мігрантів

Повʼязані теми:

Наступна публікація