Київ відправить до Ічні півсотні рятувальників та більше десятка автомобілів - Кличко

Київ відправить до Ічні півсотні рятувальників та більше десятка автомобілів - Кличко

Фото: Reuters

Столиця готова допомогти настільки, наскільки дозволяють можливості.

Міська влада Києва збирається надати допомогу Ічні у вигляді 11 автомобілів ДСНС та 50 рятувальників. 

Про це заявив голова КМДА Віталій Кличко перед сесією Київради, передає "112 Україна".

"Вже багато людей евакуювали з небезпечної зони - понад 10 тисяч. Більшість - до Ніжина. Я говорив з мером Ніжина. Запропонував допомогу. І в разі потреби те, що необхідно і що зможемо, ми надамо", - сказав Кличко.

Міський голова додав, що столиця вже підготувала 11 пожежних автомобілів та 50 членів особового складу рятувальників. Вони вже готові їхати до Чернігівської області для допомоги в ліквідації катастрофи. 

Нагадаємо, інформація про вибухи надійшла 9 жовтня о пів на четверту ранку. Вибухи сталися на військовому 6-му арсеналі на технічній території. На місці працюють надзвичайники, військові, правоохоронці. Масово евакуйовують людей в радіусі 16 кілометрів. Перекриті три дороги державного значення та авіапростір в радіусі 30 кілометрів. На території всієї Чернігівщини, особливо на кордоні, посилені заходи безпеки. 

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби, яке спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці) Кримінального кодексу України. 

Станом на 12 годину 9 жовтня інтенсивність вибухів ущухла. За деякою інформацією місцеві повертаються до власних населених пунктів, з яких їх евакуювали. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація