Київ у найближчі години накриє гроза: синоптики попередили про негоду

Київ у найближчі години накриє гроза: синоптики попередили про негоду

Фото: УНІАН

У Києві через негоду 30 травня оголошено перший рівень небезпечності.

У Києві в неділю, 30 травня, очікується погіршення погоди. Синоптики попередили про зливи і грози в найближчі години.

Про це повідомляє КМДА з посиланням на "Укргідрометцентр".

Так, через грозу в столиці на 30 травня оголошено перший рівень небезпечності, "жовтий". Передбачається, що негода протримається щонайменше до кінця доби. Під час подібної погоди слід зачинити вікна і не підходити до них, не рекомендується братися за металеві вхідні двері.

У КМДА закликали містян повідомляти екстрені служби за телефонами (101 або 103) у разі травмування, падіння гілок чи дерев.

Також людей просять повідомляти диспетчерську "Київавтодора" про можливі підтоплення на проїжджій частині (284-74-19). У Києві для ліквідації можливих підтоплень чергуватиме додаткова спецтехніка  і спецзасоби.

Погода в Україні 30 травня / Фото: Укргідрометцентр

Нагадаємо, погода в Україні в неділю, 30 травня, переважно буде дощовою і грозовою. Виняток - більшість південних областей.

Як повідомлялося, погода в Україні у перший місяць літа 2021 року буде близькою до кліматичної норми, але деякі регіони очікують спеку у 39 ºС. 

А за прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, яким він раніше поділився з ТСН.ua, літо цього року буде доволі спекотним, але з дощами та грозами.

Погода в Україні: синоптики попереджають про дощ, град та шквали у вихідні

Погода в Україні: синоптики попереджають про дощ, град та шквали у вихідні

Повʼязані теми:

Наступна публікація