Київ напряму закупить 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян

Київ напряму закупить 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян

Фото: Associated Press

За словами Віталія Кличка, у міської влади вже є попередні домовленості з деякими виробниками.

Столична влада веде переговори з кількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу 22 січня.

"Я використовую всі свої іноземні контакти та зв'язки, для того, щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 мільйон доз препарату для вакцинації 500 тисяч киян", — сказав він.

Кличко додав, що сьогодні у міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками.

Також у столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідні навчання.

Кличко зазначив, що столиця готова закупити вакцину за кошти міського бюджету. Адже поки в Україну жодна з вакцин не надійшла. А Київ – багатомільйонне місто, і вірус тут розповсюджується найбільшими темпами.

"Ми повинні упередити поширення хвороби. Захистити, насамперед, найвразливіші категорії населення. Лікарів, які рятують сьогодні хворих, літніх людей, працівників соціальних служб, працівників сфери освіти, фахівців комунальних підприємств критичної інфраструктури — транспортників, спеціалістів сфери ЖКГ. Правоохоронців, рятувальників та інших", — сказав мер Києва.

Віталій Кличко повідомив, що сьогодні, 22 січня, він подає на розгляд депутатів проєкт рішення про внесення змін до програми "Здоров’я киян" на 2021 рік, яке дозволить за рахунок міського бюджету закупити вакцину та вакцинувати зазначені категорії киян.

"Ми повинні невідкладно ухвалити це рішення, щоб не зволікати з оплатою, щойно буде підписано контракт. Щоб Київ якнайшвидше отримав вакцину", — підсумував він.

Нагадаємо, лікарка-інфекціоністка, позаштатна спеціалістка МОЗ Ольга Голубовська розповіла, кому не варто вакцинуватися від коронавірусу.

Подолати коронавірус: Євросоюз поділиться вакциною з бідними країнами

Подолати коронавірус: Євросоюз поділиться вакциною з бідними країнами

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація