Київ після першого снігу і короткої відлиги чекає на нічний мороз

Київ після першого снігу і короткої відлиги чекає на нічний мороз

Фото: Reuters

Місто виявилося неготовим до опадів, комунальники будуть працювати всю ніч.

Перший сніг нового зимового сезону обернувся колапсом на дорогах української столиці, дві третини ДТП у місті сталися з вини водіїв на літній гумі. Дістатися роботи вранці було значно швидше на метро, ніж на власній машині, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кияни на вулицях раділи казковій погоді: "Я щаслива, чекаю вже Нового року", "Як раніше в дитинстві, зараз зими такі, снігу немає", "Чудово, все класно, вітаємо з першим снігом". Та ближче до 10:00 радість минає і в пішоходів, бо громадський транспорт зупинився або в заторах, або в ДТП. "Київпастранс" скасовує  графік руху, тобто запізнення стають офіційними. У поліції порахували, що лише за півдня у Києві трапляється три сотні аварій, двісті з них – з вини водіїв на літній гумі (ця інформація на середину дня, надвечір кількість ДТП перевалила за півтисячі). Столицю паралізовують 10-бальні затори, і до обіду снігопад не вщухає. Усі мости через Дніпро стоять в обидва боки, люди застрягають на кілька годин. 

Транспортний колапс і рекордна кількість ДТП: як столиця зустріла перший сніг

Транспортний колапс і рекордна кількість ДТП: як столиця зустріла перший сніг

Машини на літній гумі блокують підйоми, з пагорбів летять некеровані. Масштаби аварій ростуть на очах, і зарадити нічим неможливо. Люди навіть намагалися голіруч спиняти некеровані авто, однак ледве самі не опинялися під колесами. Та завдяки заторам розігнатися до небезпечної швидкості неможливо, тож у місті страждає головно залізо. А ось на під’їздах до столиці усе серйозніше: на трасі Київ-Гостомель одразу дві ДТП з постраждалими, там зіштовхнулися п’ять машин у різних місцях. Найсерйозніша аварія – один з автомобілів викинуло в кювет на дерева. На Бориспільській трасі теж кілька аварій поспіль.

Влада міста запевняє, що на дороги вивели всю техніку, яка на ходу, навіть за годину до снігопаду. Та зрештою більшість машин застрягли разом із киянами у ранкових заторах. Комунальники сердяться, що попереджали про снігопад за два дні та просили не виїжджати на літній гумі. Тепер нова вимога – звільнити вулиці від машин на ніч: "Вночі ми будемо активно відпрацьовувати колонами всі повністю маршрути. Тому прохання до водіїв – дуже велике прохання – не скупчувати машини на узбіччі, у місцях забороненої зупинки".

Зона ризику для пішоходів – тротуари. У центрі з ними все більш-менш добре, а от до столичних дворів руки в комунальників поки не дійшли. По обіді снігопад у Києві припинився, а під ногами трохи розмерзлося. Тепер у місті слизько, а на ніч ще й передають мороз.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Повʼязані теми:

Наступна публікація