Київ передасть Херсону допомогу: автобуси, спецтехніку, медобладнання та продукти

Київ передасть Херсону допомогу: автобуси, спецтехніку, медобладнання та продукти

Фото: Associated Press

Мер ініціює розгляд Київрадою виділення 50 мільйонів грошової допомоги Херсону.

Київ передасть Херсону допомогу: автобуси, спецтехніку, медобладнання, продукти харчування, будівельні матеріали.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Від Київської громади передамо допомогу місту Херсону. Зараз готуємо найнеобхідніше для понівеченого російськими варварами міста. Спілкувався із виконувачкою обов’язків мера Херсона. Місту потрібна і техніка, і матеріали, буквально все. Визначили наші можливості і відправимо до Херсона, зокрема: 5 пасажирських автобусів, 4 вантажні авто (МАЗ, Фотон), сміттєвоз, екскаватор, 2 карети швидкої, 11 генераторів (2кВт та 5кВт). Медичне обладнання: 30 апаратів ШВЛ, 30 апаратів для дихання (АМБУ), витратні матеріали", – написав він.

Також столиця передасть Херсону продукти харчування – проднабори і по 10 тонн олії, цукру та крупи. Поїдуть на Херсон і теплі ковдри, одяг та будівельні матеріали, інвентар та інструменти.

"Також я ініціюю розгляд Київрадою виділення 50 мільйонів грошової допомоги Херсону. Так, як ми виділяли на відбудову містам і селищам Київської агломерації", – зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, у Херсоні продовжують роботу бригади МО “Лікарі без кордонів”. Вони здійснюють медичний огляд пацієнтів та безкоштовне забезпечення необхідними ліками. Прийом лікарі здійснюють у приміщенні залізничного вокзалу Херсона. Також 17 листопада лікарі працюватимуть у селі Посад-Покровське.

ТСН дісталась до звільненого Херсона: чим нині живе місто

ТСН дісталась до звільненого Херсона: чим нині живе місто

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація