Київ опинився у "жовтій" зоні карантину: що це означає

Київ опинився у "жовтій" зоні карантину: що це означає

Фото: unsplash.com

У столиці станом на 14 серпня вже 10 160 хворих на на COVID-19.

В Україні змінили поділ на карантинні зони. Столиця України, яка раніше була у "зеленій" зоні, перейшла до "жовтої" зони.

Зазначимо, у Києві станом на 14 серпня вже 10 160 хворих на COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов після засідання Комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановлення рівнів епідемічної безпеки поширення СOVID-19, передає "Вечірній Київ".

За словами Степанова, до переліку регіонів станом на 12 серпня із значним поширенням СOVID-19 належать місто Київ, Волинська область, Закарпатська область, Івано-Франківська область, Львівська область, Одеська область, Рівненська область, Тернопільська область, Харківська область, Чернівецька область.

"Це ті області, у яких по всій території був перевищений показник захворюваності, виявлених хворих 40 на 100 тисяч населення за 14 днів. Потім на території кожного з цих регіонів було визначено конкретні райони або міста, у яких встановлювався різний рівень небезпеки... У всіх цих областях встановлені різні рівні: і жовтий, і зелений, і помаранчевий, і червоний. Вся інформація буде доступна на сайті Кабінету міністрів та Міністерства охорони здоров'я", - пояснив Степанов.

Фото: Міністерство охорони здоров’я України

Нагадаємо, на початку серпня Київ опинився у "зеленій" зоні карантину.

У "зеленій" зоні діють правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як однією особою на 5 кв. м; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

У "жовтій" зоні до попередніх обмежень додадуться обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація