Київ не планує закривати дитсадки та початкову школу за нової хвилі COVID-19

Київ не планує закривати дитсадки та початкову школу за нової хвилі COVID-19

Фото: Associated Press

На сьогодні кожен другий освітянин столиці вже вакцинований.

Київ не планує закривати дитячі садки та початкову школу на карантин у випадку нової хвилі пандемії.

Про це заявив київський міський голова Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

"Враховуючи попередній досвід, за наступної хвилі пандемії місто не планує закривати садочки та початкову школу на карантин", - наголосив мер.

Кличко повідомив, що на сьогодні кожен другий освітянин столиці вже вакцинований.

"Зазначу, що від квітня у столиці триває масштабна програма з вакцинації всіх киян та працівників освіти зокрема. Освітяни є пріоритетною групою захисту. Саме тому в Києві працюють 17 пунктів вакцинації, де щеплюють працівників шкіл, садочків та інших закладів освіти міста", - сказав Кличко.

Мер додав, що на сьогодні в школах столиці завершують підготовку до зустрічі учнів 1-го вересня. Влітку у кожному другому закладі освіти здійснили поточні або капітальні ремонти.

Зокрема, в місті відремонтували 217 садочків та 242 школи. На підготовку до нового навчального року столиця виділила 1,8 млрд грн.

Кличко підкреслив, що сфера освіти пріоритетна для столиці. За сім останніх років фінансування галузі зросло майже уп'ятеро. Із 5 млрд грн у 2014 році до майже 25 млрд – цього року.

"За ці кошти ми будуємо нові та оновлюємо існуючі заклади освіти. Закуповуємо обладнання, забезпечуємо харчування. Створюємо комфортні умови для навчання дітей та для роботи педагогів. З виділених коштів понад 70% йдуть на заробітну плату працівників освіти. А їх у столиці 72 тисячі. Зауважу, що окрім зарплатні та доплат, гарантованих законодавством, усі працівники закладів освіти Києва отримують максимальні муніципальні надбавки. Бо ми розуміємо, наскільки важлива ваша праця! Щороку ми відкриваємо нові та реконструйовані заклади освіти. Це – сучасні школи і садочки європейського рівня. З найкращими умовами для виховання та навчання наших дітей! За кілька останніх років у Києві побудували 9 нових шкіл та збудували або капітально оновили 33 дитячих садочки. А також відкрили 110 груп у діючих садках", – сказав Кличко.

Зазначимо, у МОЗ раніше повідомили, що в Україні 1 вересня розпочнеться звичайний навчальний рік.

Нагадаємо, цього року у столиці до садочків уперше підуть майже 30 тисяч маленьких киян

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація