Київ може вийти із жорстокого карантину: коли це станеться та, що дозволять

Київ може вийти із жорстокого карантину: коли це станеться та, що дозволять

Фото: УНІАН

Київ може потрапити до "жовтої" карантинної зони.

Київ може вийти з жорсткого локдауну вже цієї суботи. Остаточне рішення щодо карантину в столиці мають ухвалити сьогодні на засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій.

Про це 28 квітня йдеться у сюжеті ТСН.Ранок.

Міністр охорони здоров'я Степанов напередодні заявив, що з "червоної карантинної зони" Київ може одразу потрапити до "жовтої". Перегляд рішення щодо обмежень анонсував і міський голова. Раніше в мерії заявляли про необхідність дотримання карантинних вимог під час великодньої служби: у храмах не більше однієї людини на 10 квадратних метрів під час богослужіння, а освячення пасок - просто неба.

Також планували скасувати спецперепустки на транспорт, втім, заповнювати в салоні дозволять лише половину місць. Учні - після дистанційного навчання зможуть повернутися до школи.

Заступник голови КМДА Микола Поворозник у коментарі "Сніданку з 1+1" розказав, що у столиці зараз на 60% завантажені ліжка із киснем. 

"Перебіг цього локдауну він відрізняється від попередніх, бо багато людей тяжко переносили хворобу. У нас було і залишається багато киснезалежних людей. На сьогодні у нас зайнято близько 60 відсотків ліжок", - сказав Поворозник. 

За даними чиновника, Київ після послаблення карантину перейде в "помаранчеву" зону. 

"Ми перейдемо в наступну помаранчеву зону, де з відповідними обмеженнями запрацюють кафе, ресторанний бізнес і торгово-розважальні центри. Ми будемо пропонувати на комісії аби садочки і школи працювали в звичайному режимі. Після великодніх свят у нас перший робочий день 5 травня. Тоді все працюватиме, дитячі садочки можливо будуть працювати і з першого числа", - пояснив заступник голови КМДА Микола Поворозник

Новини України: Київ може вийти з жорсткого локдауну вже цієї суботи

Новини України: Київ може вийти з жорсткого локдауну вже цієї суботи

Нагадаємо, станом на ранок 28 квітня у Києві зафіксовано 1070 випадків захворювань на коронавірус за добу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація