Київ готується до нової хвилі коронавірусу: скільки ліжок зможуть розгорнути у столичних медзакладах

Київ готується до нової хвилі коронавірусу: скільки ліжок зможуть розгорнути у столичних медзакладах

Фото: КМДА

Саме керівники лікарень другої хвилі мають підготувати медзаклади для прийому хворих під час третьої хвилі пандемії.

Київ готується до третьої хвилі пандемії Covid-19. Наразі близько 5,5 тисячі ліжок у медичних закладах столиці зможуть розгорнути для приймання хворих на коронавірус.

Про це повідомляє 21 липня Київська міська рада з посиланням на заступницю голови Київської міської державної адміністрації, депутатку Київміськради Ганну Старостенко.

Заступниця голови КМДА зазначила, що саме керівники лікарень другої хвилі мають підготувати медичні заклади для прийому хворих під час третьої хвилі пандемії.

"Першочергове завдання для нас – перевірити готовність закладів охорони здоров’я до нових викликів. Їх забезпечення централізованим киснем, медикаментами та засобами індивідуального захисту", – зазначила Старостенко.

Зокрема, у рамках інспекції Ганна Старостенко відвідала Київську міську дитячу лікарню №1, яка увійшла до другої хвилі госпітальних баз для госпіталізації хворих на Covid-19.

"Нині у лікарні для дітей, хворих на коронавірусну хворобу, визначено 45 ліжок, що повністю забезпечені централізованим киснем. З них – чотири реанімаційних, з апаратами ШВЛ та пульсоксиметрами для надання невідкладної допомоги зі штучної вентиляції легень. Від початку пандемії заклад пролікував 352 дитини, хворих на Covid-19", – розповіла депутатка.

Нагадаємо, у столиці визначено дві хвилі госпітальних баз для приймання хворих на коронавірус: до першої хвилі включено 15 закладів, до другої – ще сім.

Довідка: КМДЛ №1 розрахована на 360 ліжок. За минулий рік у закладі було проліковано майже 9,5 тисячі дітей, проведено 2 728 оперативних втручань, а також проконсультовано понад 20 тисяч дітей у консультативній поліклініці.

Нагадаємо, у світі почалося поширення штаму коронавірусу під назвою "Лямбда".

Читайте також:

Новини України: у Києві готуються до нової хвилі коронавірусу та нарощують темпи вакцинації

Новини України: у Києві готуються до нової хвилі коронавірусу та нарощують темпи вакцинації

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація