Києву повернули історичну будівлю на вулиці Сагайдачного

Києву повернули історичну будівлю на вулиці Сагайдачного

Фото: unian.net

Йдеться про будівлю площею 2,5 тисячі квадратних метрів, розташовану у Подільському районі.

Столична прокуратура ухвалила повернення у комунальну власність пам'ятки архітектури на вулиці Петра Сагайдачного, 20/2 в Києві.

Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook.

Будівлі площею 2,5 тис. кв. м були збудовані у ХІХ столітті і упродовж 60 років вони використовувались для розміщення військового комісаріату Подільського району.

2008 року рішенням Київради та укладеної незаконної угоди пам’ятку передали у власність МПП "Аквадон" – підприємству, зареєстрованому на той час у Донецьку.

2009 року прокурор вимагав повернути приміщення в комунальну власність, оскільки фактично відбулася приватизація, але без законодавчо визначеної процедури. Крім того, передавання пам'ятки відбулося з порушенням законодавства про охорону культурної спадщини.

Прокуратура Києва звернулась до суду з позовом про повернення об’єкта нерухомості у власність територіальної громади столиці.

Судові рішення прокуратура Києва оскаржила до Верховного Суду, який 13 червня задовольнив касаційну скаргу прокурора та постановив повернути пам’ятку архітектури у власність територіальної громади столиці.

Відомо, що суди першої та другої інстанцій відмовляли у задоволенні позову, проте Верховний суд задовольнив касаційну скаргу прокурора та постановив повернути пам’ятку архітектури Києву. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація