Києвом ганяють швидкі з сиренами і блимавками: що відбувається

Києвом ганяють швидкі з сиренами і блимавками: що відбувається

Фото: УНІАН

Водії швидких отримали розпорядження - з 06:00 до 22.00 їздити лише із застосуванням сирени та світлових сигналів.

На українських дорогах побільшало швидких – такими спостереженнями діляться жителі різних міст. От кияни, наприклад, помітили, що останніми днями всі карети екстреної допомоги їздять із сиренами та світловими сигналами. І це лякає містян у час пандемії.

Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

"Останніми днями кияни звернули увагу, що абсолютно всі швидкі в місті їдуть із ввімкненою сиреною та проблисковим маячком. Звісно, це не новина. Таке ми бачили й раніше – ще до пандемії. Втім зараз із спецсигналами по столиці їде майже кожна карета швидкої. І вчора ми в цьому переконалися самі. Це наводить певний страх на містян. Адже від цього звуку в час COVID-епохи може виникати лише одна асоціація: везуть важкого хворого і їх все більше. Утім панікувати не варто, заспокоюють лікарі бригад екстреної допомоги. Різкого збільшення кількості важких хворих – немає. І це головне", – йдеться у сюжеті.

Кореспондент "Сніданку" поспілкувався з керівником однієї з київських бригад екстреної допомоги Феліксом Лідерманом і він пояснив, що водії швидкої отримали таке розпорядження: "будь-які пересування машин екстреної служби в денний час, а саме з 06:00 до 22.00 повинно здійснюватися лише із застосуванням сирени разом із блимавкою".

Дороги столиці перевантажені заторами. Швидко приїхати на виклик – просто неможливо. І Лідерман пояснює, що навіть не терміновий виклик потрібно виконати якнайшвидше, щоб був достатній резерв бригад. Та і в час пандемії навантаження на екстрену допомогу  посилилось. А інші хвороби нікуди не поділися. І, як зазначили у "Київмедспецтрансі" – організації, яка обслуговує столичні карети швидкої, кількість викликів зросла в рази.

"У квітні, коли вже починалися обмеження карантинні, то близько 40 тисяч випадків було за квітень. А вже в жовтні - близько 80 тисяч. Майже вдвоє збільшилась кількість", - каже заступник керівника з експлуатації транспорту "Київмедспецтрансу" Володимир Кушнір.

Кушнір зазначив, що водії швидких використовують блимавки як зазвичай. Утім із заторами вони допомагають не завжди. Тому в медиків є кілька прохань до "Київмедспецтрансу".

"Намагатися якомога швидше надати дорогу автомобілю з проблисковими маячками. Конкретно автомобілю швидкої допомоги. І можливо пафосно скажу, не забувайте, що кожна карета швидкої допомоги рано чи пізно може їхати, не дай Бог, до вас або ваших родичів", - сказав заступник керівника з експлуатації транспорту "Київмедспецтрансу".

Тож варто пам'ятати, як важливо пропустити автівку з червоним хрестом. І намагатися знайти рішення, як дати їй дорогу навіть у найжахливішому заторі.

"Ми бачили чимало відео, як водії з’їжджають на узбіччя, тротуари та стискаються на одній смузі, щоб швидка змогла проїхати. Я і сам неодноразово бачив такі ситуації на власні очі. І дуже хотілося б, щоб так було завжди", - підсумовує кореспондент "Сніданку".

Нагадаємо, станом на ранок 16 листопада у Києві зафіксований 879 нових випадків коронавірусу за добу. 

Все частіше чуємо звук сирени: як зараз працюють бригади швидких

Все частіше чуємо звук сирени: як зараз працюють бригади швидких

Повʼязані теми:

Наступна публікація