Киянина засудили до 9 років в’язниці за спробу підриву поліцейських гранатою

Киянина засудили до 9 років в’язниці за спробу підриву поліцейських гранатою

Фото: Прокуратура міста Києва

Зловмисник намагався таким чином уникнути затримання.

Деснянський районний суд оголосив вирок киянину 1988 року народження за замах на вбивство двох поліцейських - 9 років позбавлення волі. 

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Києва.

"Надзвичайна подія сталася в ніч на 15 березня 2018 року у Деснянському районі столиці. За вчинення вказаного злочину судом присяжних правопорушника визнано винним за ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України та засуджено до 9 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, тієї ночі двоє працівників столичного Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції, які виконували свої службові обов'язки з охорони громадського порядку, зупинили на вулиці перехожого, який поводився підозріло. Під час перевірки документів та поверхового огляду у чоловіка виявили речовину, схожу на наркотичну.

Своєю чергою чоловік, щоби уникнути затримання, дістав бойову гранату РГД-5, яку зберігав у кишені, привів її в дію та кинув під ноги патрульним. Внаслідок цього стався вибух, і лише завдяки швидкому реагуванню правоохоронців вдалося уникнути жертв.

Нагадаємо, 16 лютого у Броварах керівник взводу полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіції у Київській області в стані алкогольного сп’яніння, поза службою, за кермом автомобіля збив на пішохідному переході двох молодих чоловіків, один з яких помер на місці. ДБР оприлюднило відео смертельного наїзду.

У Броварах п'яний поліцейський збив двох чоловіків на пішохідному переході

У Броварах п'яний поліцейський збив двох чоловіків на пішохідному переході

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація