Киянина з новим серцем виписали з лікарні: в операції брали участь десятки людей

Киянина з новим серцем виписали з лікарні: в операції брали участь десятки людей

Фото: Facebook / Борис Тодуров

Пацієнта Сергія виписали на 17-й день після операції.

У Києві пацієнта з новим серцем виписали з лікарні на 17-й день після операції.

У цій операції брали участь десятки людей.

Про це розповів професор Борис Тодуров, який робив операцію.

"Шість трансплантацій серця за рік після 15-річної перерви. На 17-й день після операції виписуємо Сергія", - написав професор у Facebook.

Тодуров подякував усім учасникам цього непростого процесу відродження української трансплантології.

"Окрема подяка Самчуку та Ткаченку - головним лікарям клінік, з якими ми робимо таку важливу справу. У цій операції взяли участь сотні людей самих різних спеціальностей, від народних депутатів, міністрів, поліцейських, лікарів до пілотів військового вертольота", - додав він.

Лікар опублікував відео і додав, що це своєрідний звіт про результати спільної роботи.

Тодуров окремо подякував дружині загиблого донора, яка знаходиться на п'ятому місяці вагітності. Лікар підкреслив, що органи донора – серце та дві нирки – врятували життя трьом хорошим людям.

"Родині донора висловлюю щирі співчуття і особливу подяку за ваш громадянський вчинок. Серце вашого близької людини продовжує жити і тішити іншу хорошу людину. Команда Інституту Серця запрошує до співпраці всі зацікавлені клініки для роботи в галузі трансплантології... Життя продовжується", - резюмував Тодуров.

 

6 трансплантаций сердца за год после 15-летнего перерыва. На 17 день после операции выписываем Сергея. Спасибо всем участникам этого непростого процесса возрождения Украинской трансплантологии. Отдельная благодарность Самчуку О.О. И Ткаченко А.А. - главным врачам клиник, с которыми мы делаем такое важное дело. В этой операции приняли участие сотни людей самых разных специальностей , от народных депутатов, министров, полицейских, врачей до пилотов военного вертолета. Публикую это видео специально для вас, как отчет о результатах нашей совместной работы. Семье донора приношу искренние соболезнования и особенную благодарность за ваш гражданский поступок. Сердце вашего близкого человека продолжает жить и радовать другого хорошего человека. Команда Института Сердца приглашает к сотрудничеству все заинтересованные клиники для работы в области трансплантологии. Всем хорошего дня. Жизнь продолжается!

Опубліковано Борисом Тодуровим Официальная страницею Середа, 9 грудня 2020 р.

 

Нагадаємо, у Львові трьом пацієнтам пересадили серце та нирки від одного донора.

Повʼязані теми:

Наступна публікація