Киянин із плакатом біля дороги розшукує відео з реєстратора, яке допомогло б знайти винуватця ДТП

Киянин із плакатом біля дороги розшукує відео з реєстратора, яке допомогло б знайти винуватця ДТП

Фото: ТСН.ua

Невідомий на переході збив дівчину і втік.

Киянин із плакатом на переході просить водіїв допомогти йому покарати винуватця ДТП. Днями невідомий збив його подругу. Водій утік із місця пригоди. У те, що його знайде поліція, хлопець не вірить, тож вирішив шукати сам. Нарікає і на вуличну систему відеоспостереження.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Перехід коло столичного метро "Оболонь". Молодий чоловік із плакатом привертає увагу і пішоходів, і водіїв.

"Тут написані час і прохання поділитися відеозаписом із реєстраторів. Це сталося 3 вересня приблизно від 21:00 до 21:30".

Три дні тому саме на цьому місці машина збила подругу Михайла. Дівчину збили просто на пішохідному переході, коли вона поверталася додому. Водій одразу втік з місця пригоди. Поліція, що прибула на місце, розказала, що камери спостереження не працюють.

Олю одразу доправили до лікарні. У неї - перелом правої ключиці. Яка машина її збила - помітити не встигла. Лише перші літери номерного знака.

"Я тільки запам'ятала, що це були донецькі номери. Я трохи не розрахувала швидкість машини. Автомобіль на однаковій швидкості проїхав і не загальмував. Найбільш шокуюче, що машина не зупинилася. Вона зачепила боком мене", - згадує дівчина.

Із плакатом на переході. Киянин просить водіїв допомогти відшукати винуватця ДТП

Із плакатом на переході. Киянин просить водіїв допомогти відшукати винуватця ДТП

Найбільше засмучує дівчину, що той, хто її збив, може оминути покарання. Їй уже зателефонував слідчий і повідомив - вони безсилі. Вуличні камери, які б мали зафіксувати момент зіткнення, не працювали.

"Сказали, що камери не працюють. Їх установили, але не підключили. Мені здається, що це кричущий факт недолугості".

4 тисячі відеокамер коло доріг і пішохідних зон, що розпізнають обличчя людей та автономери. У Києві вони з'явилися ще в жовтні 2017-го - як частина програми "Безпечне місто". Чому відео з них не змогли отримати Михайло з Ольгою, в КМДА телефоном повідомили ТСН - камери підключені, та зберігають відео за короткий термін. Тож нині відео ДТП з Ольгою вже не збереглося. У поліції повідомили, що наразі вирішують питання про відкриття провадження і шукають свідків події.

За два дні, що Михайло стоїть із плакатом біля дороги, йому вдалося дізнатися, що машина нібито була чорного або темно-сірого кольору. Свідки встигли зробити світлини ймовірного винуватця, коли він поїхав із місця ДТП. Водіїв, які мають відео з реєстратора своїх машин того вечора, Михайло ще не знайшов. Та не втрачає надії.

Тетяна Фруктова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація