Кияни врятували 80-річну побиту бабцю, яка замерзала на вулиці біля метро

Кияни врятували 80-річну побиту бабцю, яка замерзала на вулиці біля метро

Жінка зараз у лікарні, журналісти допомогли їй відшукати родичів.

80-річну жінку в Києві задурили та продали її квартиру, після чого бабуся майже півроку прожила на вулиці. Нещодавно її хтось сильно побив, але, на щастя, її знайшли і викликали швидку, а в лікарні старенька згадала, що має сестер, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Раїса Захарівна сьогодні їсть мандаринку, яку міцно тримає в руці, та радіє медсестрам та сусідам по лікарні, а ще декілька днів тому її домівкою були картонні коробки біля метро "Житомирська". Бабусю знайшли поряд з аптекою. Викликавши швидку, старенькій врятували життя. "Бабуля лежала, вся закривавлена. Не вставала, ми її підняли, викликали швидку. Потім я вже наступного дня подзвонила, дізналася, де лежить, ми приїхали сюди та почали навідувати", - розповіла киянка Лариса Статкевич. "Пацієнтка надійшла в достатньо важкому стані: з обмороженнями, з травмами", - розповів завідувач відділення політравми лікарні №17 Дмитро Мясніков.

80-річну жінку в Києві задурили, продали квартиру і викинули на вулицю жебракувати

80-річну жінку в Києві задурили, продали квартиру і викинули на вулицю жебракувати

Син старенької помер 10 років тому. Квартиру вона втратила через такого собі Михайла Григоровича, в нього лишився і паспорт жінки. "Він шахрай, і позабирав усе. Мене в усьому обманули", - каже Раїса Косянчук. ТСН із власних джерел стало відомо, що 66-річний чоловік, про якого говорить бабуся, є колишнім міліціонером. Він не тільки продав квартиру, а й забирав ії пенсію. Номер телефону Михайла Григоровича бабуся знає напам’ять, але абонент перебуває поза зоною досяжності. За адресою реєстрації ніхто не виходить, в інтернеті повідомлення, що чоловік продає квартиру на тій самій вулиці, де жила бабуся, але в іншому будинку.

Тим часом пані Раїса згадує, що у неї були сестри. Щоб знайти рідних, їдемо на її малу батьківщину, але там уже нікого не лишилося. Наша остання надія – ще одна адреса у Києві. Там ми і знаходимо 76-річну сестру Клавдію Захарівну. Вона розповідає, що сестру не бачила зо три роки і перепитує, чи живу її знайшли. Попри все, радіє, що Раїса жива, але до себе забрати її не може. "Я не знаю, куди її забирати, якщо вона з нами так повелася. Ми увесь час їй допомагали, і продукти давали, і гроші давали, син їй купив мобілку, вона потім цю мобілку чи то у воді втопила", - пояснює сестра. Але пообіцяла-таки провідати Раїсу в лікарні, а телефоном повідомляє ще одній сестрі, 90-річній Ганні, що Рая жива.

Наступного дня Клавдія Захарівна з сином приїздить до лікарні. Раїса спершу сестру навіть не впізнає. Врятована та вже не самотня, жінка обіцяє написати заяву на Михайла Григоровича, а поки що старенькій соціальні служби допоможуть відновити паспорт та оформити в інтернат. Але найбільше бабуся мріє, щоб її ніколи не обдурювали.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація