Киянам перерахують січневі платіжки за тепло і гарячу воду

Киянам перерахують січневі платіжки за тепло і гарячу воду

Фото: УНІАН

Перераховані платіжки жителі столиці отримають у лютому.

Киянам за січень перерахують нарахування за теплопостачання та гарячу воду в бік зменшення.

Як повідомляє пресслужба "Київтеплоенерго", точна сума перерахунку буде вказана окремим рядком у платіжках за січень, які кияни отримують у лютому.

Зазначається, що в січні в будинках з лічильниками вартість 1 Гкал теплової енергії становитиме 1356,62 грн/Гкал, замість встановленої тарифом вартості 1654,41 грн/Гкал. Для будинків без лічильників вартість опалення 1 кв. м становитиме 29,93 грн/кв. м при нормативному тарифі 38,5 грн/кв. м. Вартість 1 куб. м гарячої води також зменшиться приблизно на 16 грн.

У пресслужбі нагадали, що вартість природного газу в тарифі на опалення і гарячу воду становить майже 80%.

Раніше вона визначалася перед опалювальним сезоном для всіх теплових компаній. Так, для "Київтеплоенерго" вартість газу в тарифі на опалювальний сезон 2019-2020 року була визначена на рівні 6235,51 грн/тис. куб. м.

Однак, у зв'язку зі здешевленням природного газу (в грудні - 4276,69 грн/тис. куб. м, у січні - 4650 грн/тис. куб. м) уряд ухвалив рішення про можливість коригування в нарахуваннях за опалення і гарячу воду газової складової.

При цьому в компанії підкреслили, що некоректно порівнювати нарахування за опалення та гарячу воду в 2020 році з аналогічними місяцями минулих років, оскільки тарифи змінювалися щороку. 

Нагадаємо, 24 грудня уряд надав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати чинні тарифи на тепло залежно від ринкових цін на газ.

Українці, які не користуються газом, скаржаться на платіжки за його транспортування

Українці, які не користуються газом, скаржаться на платіжки за його транспортування

Повʼязані теми:

Наступна публікація