Кількість випадків коронавірусу в Києві за добу зросла на майже пів сотні - Кличко

Кількість випадків коронавірусу в Києві за добу зросла на майже пів сотні - Кличко

Фото: УНІАН

Минулої доби в столиці від COVID-19 одужали 11 киян.

У Києві в 1583 мешканців підтвердили захворювання на коронавірус, лише за минулу добу - майже пів сотні нових випадків.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

"У столиці за минулу добу – ще плюс 48 людей, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус. Серед них двоє медиків. Один випадок, на жаль, летальний", - розповів він.

За даними Кличка, захворіли 22 жінки віком від 18 до 73 років, 22 чоловіки віком від 25 до 81 року, 1 дівчинка віком 13 років і 3 хлопчики віком 4, 12 і 16 років. 

"До лікарень столиці госпіталізували 8 пацієнтів. Інші лікуються вдома під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 11 киян. Загалом коронавірус у столиці подолала 91 людина", - додав київський очільник.

Окремо Кличко зазначив, що станом на 5 травня в Києві через COVID-19 померли вже 28 людей.

Нагадаємо, від 11 березня на всій теориторії України запроваджений карантин задля протидії новому коронавірусу. Обмежено проведення масових заходів, закриті кордони, роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями також обмежено, заклади громадського харчування не працюють.

Наразі карантин подовжено до 22 травня. Втім вже від 11 має відбутися низка послаблень: йдеться про відкриття парків, перукарень, літніх майданчиків кафе тощо.

3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація