Кілер, який стріляв у Осмаєва, отримав український паспорт у 2016 році - Геращенко

Кілер, який стріляв у Осмаєва, отримав український паспорт у 2016 році - Геращенко

Фото: РБК-Україна

Кілера зупинили чотирма кулями.

У кілера, який у Києві стріляв в екс-добровольців АТО Адама Осмаєва і Аміну Окуєву, виявлені документи громадянина України - Дакара Олександра Венусовича, 1958 року народження.

Про це у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За його словами, зараз поліція і спецслужби перевіряють реальність існування такої людини і історію його життя. Паспорт громадянина України цей чоловік отримав 10 лютого 2016 року. Закордонний паспорт - 15 лютого 2016 року. Довідку про ідентифікаційний код - 11 лютого 2016 року.

"Даний громадянин України, швидше за все, ніякий не Дакар Олександр Венусович. А зовсім інша особа, яка регулярно їздила в Росію для отримання інструкцій з Центру", - вважає Геращенко.

Він додав, що "останнім його повернення з РФ було в середині травня. Після чого громадянин раптом вирішив зв'язатися з Адамом Осмаєвим і Аміною Окуєвою під виглядом журналіста французької газети "Le Mond". Слідство буде розглядати всі версії мотивів замаху на Адама Осмаєва і Аміну Окуеву, наприклад, чеченський слід, "який найбільше будуть розкручувати російські пропагандистські ЗМІ та їх поплічники в Україні".

"Інша версія, яка очевидна в даному випадку, - це спроба добре продуманого і організованого замовного вбивства, підготовленого заздалегідь кілером, якого підготували російські спецслужби", - зауважив Геращенко.

Він також повідомив, що Аміна Окуєва зупинила кілера чотирма кулями з пістолета, яким їй було вручено Міністром МВС Арсеном Аваковим влітку 2014 року на горі Карачун під Слов'янськом.

"Кілера чекає суд і, швидше за все, довічне ув'язнення, якщо він не буде працювати зі слідством і не розповість про деталі його вербування та організації замаху на вбивство", - резюмував Геращенко.

Кілер знаходиться під охороною спецпідрозділів поліції. Також вжито заходів для недопущення того, щоб кілер покінчив життя самогубством.

Нагадаємо, що правоохоронці переконують, що згідно з повідомленням медиків, життю постраждалих від нападу Адама Осмаєва і Аміни Окуєвої нічого не загрожує.

Про це сказав речник МВС Артем Шевченко.

Політик Ігор Мосійчук заявив, що Адама Осмаєва прооперували.

"Зараз перекладає з операційної в реанімацію. Стан стабільно важкий. Одна куля застрягла у хребті", - написав він у Facebook.

"Нападника, пораненого Аміною, теж прооперували. Видалена частина легенів. Лікарня під охороною правоохоронців...", - додав Мосійчук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація