Кидали гранати, стріляли з кулеметів і снайперських комплексів: київські копи пройшли навчання на полігоні (фото)

Відпрацювання проходять в умовах, максимально наближених до бойових.

Столичні правоохоронці удосконалювали навички зі стрільбі з різних видів зброї, надання домедичної допомоги, а також відпрацьовували тактичні прийоми та інженерну підготовку. Усе це відбувалося в обстановці, наближеній до бойової.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.  

До складу зведеного загону увійшли 250 співробітників Головного управління поліції та територіальних підрозділів, зокрема дільничні офіцери поліції, слідчі, дізнавачі, працівники кадрового забезпечення та відділу кримінальної поліції. Також до занять долучилися бійці полку поліції особливого призначення "Київ" та КОРДу.

Як розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко, після створення зведеного загону у 2016 року такі навчання поліцейські проходять щорічно.

"Відпрацювання проходять в умовах, максимально наближених до бойових, де ми перевіряємо техніку, логістику, проводимо марш-бросок на 100 кілометрів. Цього разу вдосконалювали вправи з гранатами, стріляли з кулеметів, штурмових гвинтівок і снайперських комплексів", - зазначив він.

Окрім вогневої, інженерної та тактичної підготовки, поліцейські виконували завдання із зачистки і взяття під контроль будівель, створення мобільних блокпостів, пересування підрозділу за бронетехнікою. Такі навчання допомагають відпрацювати алгоритми дій у конкретних ситуаціях та закріпити практичні навички.

Особливо корисною та цікавою для поліцейських виявилась лекція з домедичної підготовки, адже й поза службою бувають випадки, коли необхідно негайно допомогти людині до приїзду лікарів. Інструктор-викладач Центру спеціальної підготовки Олександр Корнійчук розповів про транспортування потерпілих та накладання джгутів.

 

"Хоча нашою основною роботою залишається безпека в столиці та розкриття злочинів, поліцейські не можуть бути осторонь подій у державі та несуть службу в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Ці навчання – перевірка готовності наших правоохоронців до надзвичайних ситуацій", - додав Андрій Крищенко.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України в усіх областях переведені у режим підвищеної готовності на тлі ескалації військової агресії з боку Росії. 

Новини України: у Києві провели навчання поліцейських на випадок повномасштабної російської агресії

Новини України: у Києві провели навчання поліцейських на випадок повномасштабної російської агресії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація