Керівнику апарату КМДА повідомили про підозру в підробці диплому про вищу освіту

Керівнику апарату КМДА повідомили про підозру в підробці диплому про вищу освіту

Ілюстрація. / Фото: УНІАН

Йдеться про диплом Львівського національного університету ім. І.Франка.

У столичній прокуратурі повідомили, що Керівнику апарату Київської міської державної адміністрації повідомлено про підозру у використанні підробленого документа і сприянні в його виготовленні.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Зазначається, що йдеться про диплом Львівського національного університету ім. І.Франка.

"Дії посадової особи, поки відстороненої від виконання обов'язків, кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 та ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України. Після вручення підозри зазначену особу допитано в статусі підозрюваного, однак від дачі показань остання відмовилася, посилаючись на положення ст. 63 Конституції України. Наразі досудове розслідування триває ", - зазначили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що заступник міського голови Києва, керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, ймовірно, має фальшивий диплом про вищу освіту.  Про це йшлося у розслідуванні журналістів програми "Схеми". Бондаренко був прибиральником у київській школі, потім став помічником депутата Київради Віталія Кличка, з 2013-го року – помічником народного депутата. Коли Кличка обрали мером столиці, Бондаренко без конкурсу та спецперевірки отримав посаду у КДМА. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація